xxviiopen

El francès Edouard i l’espanyol López liders amb 6 punts

Emocionant jornada la viscuda avui als salons de l’hotel Sant Gothard ja que a totes les primeres taules s’ha lluitat de valent en la recerca de la victòria, que en aquesta edició sembla més cara que mai.

Veronika Schneider vs Donna Schut

Veronika Schneider vs Donna Schut

En el segon tauler el gran mestre Edouard ha vençut amb les peces negres al també gran mestre Siebrecht. El jugador alemany ha confiat amb un sacrifici de peça que aparentment li donava una forta iniciativa, però el seu rival ha trobat la manera de neutralitzar-la i finalment l’avantatge de material ha resultat decisiu.

L’espanyol López, lider en solitari a l’inici de la ronda, no ha pogut passar de l’empat contra el gran mestre romanès Mihail Marin. Malgrat que ho ha intentat tot en un final de torres on tenia la iniciativa, les negres s’han defensat correctament i les taules ha estat el resultat lògic.

Aquests resultats deixen a Edouard i López amb sis punts a manca de les dues rondes finals.

La Sala danàlisis

La Sala d'anàlisis

Amb 5.5 punts trobem un grup de sis jugadors. Per una banda Marin i també Balogh i Peralta, després de que signessin l’empat en la seva partida. El cert és que l’argentí ha tingut sort ja que amb un peó de menys semblava que perdria la partida però una errada de càlcul del seu rival li ha permès escapar-se.

L’espanyol Arizmendi i l’italià Luca Shytaj porten la mateixa puntuació gràcies a les seves victòries enfront Van Kampen i Sabrina Vega respectivament col·locant-se per tant a la part alta de la classificació.

El cas més dramàtic s’ha produït a la partida entre els jugadors d’Israel Zilberman i Kogan. El primer, conduint les peces blanques, ha arribat a un final amb peó d’avantatge on ha sabut progressar correctament fins tenir la partida guanyada. Malauradament, quan semblava que tenia la victòria a les seves mans una greu errada ha permès a Kogan igualar la partida, però per acabar-ho de rematar i pot ser degut a l’estat de xoc, no ha vist com se li exhauria el temps perdent així l’encontre.

Daniel José vs Antonio Ferreira

Daniel José vs Antonio Ferreira

El primer jugador del Principat, el gran mestre Oscar de la Riva, es troba en el grup que hi ha a continuació amb cinc punts, després de signar les taules amb el mestre internacional català Victor Vehi. Oscar comparteix puntuació amb catorze jugadors més i tots ells, si volen tenir opcions de lluitar per les primeres places, hauran de buscar la victòria en les dues partides que queden.

Amb quatre punts hi ha tres jugadors locals més, Raül García, Jordi Cots i Daniel José. Tots ells han assolit la victòria i en Daniel ho ha fet contra el resident Antonio Ferreira. Amb tres punts i mig trobem Francesc Rechi després de signar les taules en una llarga partida enfront el portuguès Paulo Costa. Per acabar destacar les victòries de Marc Pericas, Aritz Rechi, Valentí Riba i del jugador de La Seu Esteve Mateu.

No només descacs viu el jugador

No només d'escacs viu el jugador

Demà serà una jornada decisiva per la resolució del torneig, amb dos aparellaments estrella, Edouard vs Balogh i Peralta vs López.