Illes Faroe guanya el torneig i Andorra obté la segona plaça a un punt de distància. Tercer lloc per Luxemburg

Finalment la diferència d’un punt entre Illes Faroe i Andorra ha estat suficient perquè l’equip Nòrdic s’endugui la victòria del torneig al poder mantenir la distància fins el final.

Novament en la jornada d’avui el resultat dels dos equips que lluitaven per la victòria ha estat el mateix guanyant els seus respectius encontres per 3,5 a 0,5 i deixant clara la diferència amb la resta d’equips participants.

Illes Faroe vs Guernsey

Illes Faroe vs Guernsey

Illes Faroe ha guanyat Guernsey, cedint les taules només en el segon tauler i per tant no donant cap opció a Andorra de, al menys, empatar en el primer lloc a punts. El torneig del campió es pot qualificar gairebé com impecable i tots els seus jugadors han pogut demostrar el seu nivell que caldrà considerar sempre de cara a les futures edicions.

Per la seva banda l’equip del Principat s’ha imposat pel mateix resultat a Malta cedint també les taules en el segon tauler on Marc Simonet no ha pogut treure un millor resultat enfront David Cilia.

D’aquesta manera la diferència d’un punt ha estat una llosa insalvable per l’equip local que malgrat intentar-ho no ha pogut retallar distàncies, conformant-se així amb la segona plaça. Illes Faroe ha acabat amb 29 punts i Andorra amb 28.

Ruben Gallego (AND)

Ruben Gallego (AND)

La tercera plaça ha estat per Luxemburg que avui ha dissipat els possibles dubtes al vèncer clarament San Marino per 3,5 a 0,5 i sumant en total 23,5 punts. Mònaco ha estat quart amb 19 i Malta cinquena amb 18.

Alan Ronsenbeiger (JCI) vs Patrick Van Hoolandt (MNC)

Alan Ronsenbeiger (JCI) vs Patrick Van Hoolandt (MNC)

Pel que fa a les medalles als millors taulers aquestes han estat pels següents jugadors: Ziska, Helgi D. (Faroe) Millor primer tauler; Raül Garcia (Andorra) Millor segon tauler; Ruben Gallego (Andorra) Millor tercer tauler; Nielsen Rogvi E. (Faroe)

Per acabar amb aquesta darrera crònica dir que avui s’ha produït una derrota perquè a un jugador li ha sonat el mòbil en la sala de joc durant la partida. Massimiliano Maccapani de San Marino ha estat qui ha perdut quan s’enfrontava a Jerry Hartung de Luxemburg.

Ali Nihat Yazıcı (president de la federació turca) vs Marc Obregón

Ali Nihat Yazıcı (president de la federació turca) vs Marc Obregón

Avui a les 21:30 hores és celebrarà a l’hotel col·laborador del torneig, Hotel Crowne-Plaza, la tradicional Festa dels Escacs andorrans, on s’inclourà la cerimònia de lliurament de premis d’aquests Jocs dels Petits Estats d’Europa.

Des d’el punt de vista de l’organització el torneig es pot considerar un èxit i esperem que hagi encès l’espurna perquè duri al llarg dels anys. De moment, i si no surt cap imprevist, el 2011 ens tornarem a trobar a les Illes Faroe.

Recordeu que podeu consultar totes les classificacions i detalls tècnics del torneig a Chess-Results.