Amb la participació dels jugadors Daniel Jose i Esteve Mateu

Del 24 de setembre al 2 d’octubre s’ha celebrat aquest nou torneig a Mallorca, que ha comptat amb la participació de dos jugadors del Principat, en Esteve Mateu i en Daniel José.

La intenció del torneig ha estat la de fomentar la participació de turistes. Per a tal fi s’han organitzat dos torneigs separats per rànquing internacional “ELO”, un sub-2200 i un sub-1900. Els premis eren força importants per atreure més gent. Tot i això finalment la organització ha reduït els premis previstos inicialment donada la relativa poca participació aconseguida, allunyada dels seus objectius.

L’hotel oficial i sala de joc eren els apartaments Esperanza Mar, sens dubte un bon allotjament amb bones dietes i sala de joc més que suficient. Estava localitzat a Cala Bona, al costat del mar i de Cala Millor, una de les zones turístiques típiques de la illa. Ressalta ràpidament la total orientació de la zona cap al turista Alemany.

La organització va ser correcte i l’ambient distés, tot i que la competitivitat era superior a l’habitual entre jugadors d’aquest nivell donada la important quantia dels premis, destacant el primer premi del torneig sub-1900, ni més ni menys que 5.000 euros. A més les partides es jugaven en un horari anormal però interessant, a les 20h 30, deixant tot el dia per fer turisme, ocasió que els nostres jugadors varen aprofitar per passejar per la zona i per l’illa. A més el temps va acompanyar i de fet hi havia molta gent a la platja.

El ritme de joc era de 60 minuts a finish amb increment de 30 segons per jugada, sens dubte un pel ràpid, i que ocasionava molts problemes de temps a la que s’intentava aprofundir una mica en una posició.

Els resultats dels nostres jugadors varen ser interessants. En Esteve sortia com a 29 del rànquing inicial de sub 2200 i va acabar el 16è, guanyant força punts d’ELO. En Daniel sortia com a 17 i va acabar el 15è, mantenint el seu ELO.