Es mantenen les diferències entre Illes Faroe i Andorra abans de la darrera jornada

Una vegada més els encontres més interessants del dia eren els que enfrontaven els dos equips capdavanters, un men mantenir el seu lideratge i l’altre per intentar escurçar el punt de diferència abans de la ronda final.

L’equip de les Illes Faroe ha assolit la victòria davant Xipre amb autoritat, però ha patit fins el final perquè aquesta ho fos de la manera més àmplia possible. De fet el matx ha començat amb les taules en el segon tauler, però aquest resultat l’han pogut arreglar amb les victòries en el primer i tercer. La darrera partida en acabar ha estat la del quart, on malgrat que les blanques tenien molt avantatge un seguit d’imprecisions ha donat opcions al rival que ha pogut capgirar la partida i signar les taules. El resultat final, per tant, ha estat 3 a 1.

Joan Fernández (AND) VS Andrew Hale (GCI)

Joan Fernández (AND) VS Andrew Hale (GCI)

Per la seva banda Andorra ha sortit mentalitzada per intentar aconseguir una victòria per 4 a 0 que li donés opcions matemàtiques abans de la darrera ronda. Al llarg de la tarda les partides presentaven un bon aspecte i per tant no era d’estranyar que el desitjat resultat es pogués acabar donant.

La primera victòria s’ha produït en el primer tauler on l’Oscar de la Riva s’ha endut el punt quant ha entrat en les complicacions tàctiques ja que el seu rival, amb destrets de temps, no ha encertat amb la defensa adequada. Malauradament la segona partida en finalitzar ha suposat una derrota pels interessos locals, i és que en Joan Fernàndez ha hagut d’abandonar el quart tauler desprès de cometre una greu errada tàctica quan tenia la partida amb avantatge decisiu.

Graham Mooney (JCI) vs Fiona Steil-Antoni (LUX)

Graham Mooney (JCI) vs Fiona Steil-Antoni (LUX)

Les altres dues partides han acabat en victòria; la de Ruben Gallego desprès d’unes terribles complicacions, mentre que la de Raül Garcia ha tingut un caire més posicional, guanyant un peó que ha servit per arribar a un final de torres totalment guanyat.

La victòria de 3 a 1 manté per tant la distància abans de la darrera jornada però la sensació és que avui s’ha desaprofitat una excel.lent oportunitat per retallar la diferència amb el primer classificat.

David Cilia Vincenti (MLT)

David Cilia Vincenti (MLT)

Pel que fa a la classificació abans de la darrera ronda, Illes Faroe du 25,5 punts i Andorra 24,5 i matemàticament s’han assegurat les dues primeres places. A continuació trobem Luxemburg que avui ha vençut Jersei per 3-1 i es consolida en la tercera posició amb 20 punts.

La quarta plaça és en aquests moments per Malta, gràcies a la seva brillant victòria per 4 a 0 enfront San Marino, quedant-se així amb 17,5 punts, un punt d’avantatge sobre Mònaco que ha guanyat el seu enfrontament amb Liechtenstein per 2,5 a 1,5 i es queda per tant amb 16,5.

Vista de la sala de joc

Vista de la sala de joc

Demà a les 10:00 i a la mateixa sala de joc es disputarà un torneig de ràpides Fischer-Random amb motiu de la Festa dels escacs andorrans. A la tarda es disputarà la novena i darrera ronda a partir de les 15:00 hores en el Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Recordeu que podeu consultar tots els emparellaments, classificacions i resultats a Chess-Results.