El GEVA-CEA D 3r classificat a la Fase Final de la Copa Catalana

Aquest diumenge s’ha celebrat la fase final de la copa català d’escacs a Sant Andreu, amb la participació del GEVA-CEA D en la 3a Categoria; equip que es va classificar després de guanyar la fase provincial al gener.

La composició de l’equip ha estat molt similar a la presentada durant la fase provincial, amb la participació de Manel Barragan, Joaquim Montoliu, Jean-Paul Ercoli, i Bonifacio Perez. L’única baixa ha estat Nerea Pastor, però l’equip s’ha reforçat amb Andria Ercoli i Sharon Petzka.

El format de la fase final ha estat una competició tancada a 9 rondes, amb partides entre 4 jugadors de cada equip a un ritme de 15 minuts més 10 segons per jugada. S’han jugat 5 rondes al matí i 4 més a la tarda.

El GEVA-CEA D ha començat la competició amb bon peu, arribant a liderar el torneig després de 3 rondes. No obstant això, una derrota contra el campió, el Dos Torres Sant Cugat, va fer que perdessin el liderat, i ja no el van recuperar.

L’equip es va recuperar d’aquesta derrota guanyant els següents 4 enfrontaments. Però a l’última ronda no va poder derrotar el segon classificat, el Terrassa D, aconseguint així una meritòria tercera posició.

Pel que fa a les actuacions individuals, cal destacar els 6 punts aconseguits per Joaquim Montoliu, així com els 5½ punts obtinguts per Andria Ercoli i Bonifacio Perez, tots dos invictes.

Pel que fa al calendari d’escacs catalans, aquesta competició marca el final de la temporada de copa i lliga, i l’inici de la temporada dels tornejos oberts d’escacs. La 40ª edició de l’Open d’Andorra, que se celebrarà del 20 al 28 de juliol a l’Hotel Panorama, és un dels esdeveniments més destacats.​

Galeria de fotografies a Flickr
Enllaç a chess-results
Informació del GEVA-CEA

Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Jugador GEVA-CEA

20240421_Final Copa Catalana - GEVACEA D (28)

20240421_Final Copa Catalana - GEVACEA D (40)

20240421_Final Copa Catalana - GEVACEA D (45)

20240421_Final Copa Catalana - GEVACEA D (10)

20240421_Final Copa Catalana - GEVACEA D (29)

20240421_Final Copa Catalana - GEVACEA D (39)

20240421_Final Copa Catalana - GEVACEA D (43)

20240421_Final Copa Catalana - GEVACEA D (41)