Andorra guanya 4 a 0 i retalla un punt a les Illes Faroe.

Bona jornada pels interessos de l’equip del Principat que apart de guanyar el seu enfrontament davant Liechtenstein li ha servit per retallar en un punt la diferència amb el líder del torneig, la selecció de les Illes Faroe.

De fet el matx ha estat força disputat i la contundent victòria tricolor per 4-0 no s’ha donat fins el final en que totes les partides s’han acabat decantant al costat local.

Dos dels àrbitres internacionals del torneig, Miguel Ramos i Valerio de la Cruz

Dos dels àrbitres internacionals del torneig, Miguel Ramos i Valerio de la Cruz

La primera partida en acabar ha estat la del quart tauler on en Joan Fernàndez s’ha imposat clarament al entrar en unes complicacions tàctiques que li eren favorables. Poc desprès era en Marc Simonet qui era capaç de remuntar una partida que se li havia complicat per acabar realitzant una xarxa de mat de la que el seu rival no ha pogut sortir. L’Oscar de la Riva i en Raül Garcia han acabat poc després imposant l’avantatge que havien aconseguit en els destrets de temps.

Vista de la sala de joc

Vista de la sala de joc

Per la seva banda Illes Faroe aconseguia una bona victòria enfront Mònaco per 3 a 1. En tot moment han tingut el matx controlat i no es dubtava del seu triomf, però els empats cedits en el segon i tercer tauler donen un xic més d’emoció al torneig que si segueix així es pot acabar decidint en la darrera ronda. Desprès d’aquesta sisena ronda Illes Faroe lidera el torneig amb 19 punts, mentre que amb 18 es troba Andorra.

La tercera posició, amb 14,5 punts, és per Luxemburg que ha vençut Malta per 3 a 1 i continua remuntant posicions. Mònaco es queda quart amb 12,5 mentre que Malta es queda amb 12.

Aquesta tarda se celebrarà la setena ronda a partir de les 16:00 hores en el Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Recordeu que podeu consultar tots els emparellaments, classificacions i resultats a Chess-Results.