Les Illes Faroe i Andorra empaten el matx, l’equip nòrdic manté la primera posició

Els trons i la tempesta d’aquesta tarda sobre Andorra la Vella s’han traslladat fins al Centre de Congressos d’Andorra la Vella on els taulers del primer i segon classificats, Faroe i Andorra, han disputat la seva «final» particular, desmostrant-se que la igualtat entre ambdós equips és més que teòrica. Un empat en els punts finals 2:2, però també en cadascuna de les partides, doncs tots els encontres han acabat amb idèntic resultat, les taules.

La primera partida en finalitzar ha estat la que han disputat Heini Olsen contra Marc Simonet. L’escaldenc ha pogut neutralitzar la iniciativa del seu rival igualant la partida amb comoditat, malgrat que es podia continuar jugant no semblava que cap dels jugadors pugues inclinar la balança del seu costat.

La partida en el primer tauler entre Oscar de la Riva i Helgi Dam Ziska ha estat força complicada, però sembla que les blanques no han encertat amb el pla de joc quan disposaven d’una posició favorable. Un seguit de cops tàctics ha conduit l’encontre a una variant que acabava en escac perpetu.

Raül García ha acceptat l’oferiment de taules del seu rival, John Roodgaard, en una posició on tenia més espai però per contra, les peces negres pressionaven el centre.

Rogvi Egilstoft Nielsen (FAI) vs Ruben Gallego (AND)

Rogvi Egilstoft Nielsen (FAI) vs Ruben Gallego (AND)

La darrera partida en finalitzar ha estat la del quart tauler entre Rogvi E. Nielsen i Ruben Gallego. El jugador andorrà ha acabat disposant d’avantatge però en els destrets de temps no ha trobat la maniobra més forta que hagués deixat a les blanques en una posició desesperada. En lloc d’això ha triat una simplificació desfavorable que ha forçat les taules.

Després d’aquest resultat les Illes Faroe es consolida al capdavant de la classificació, mantenint els dos punts d’avantatge sobre l’equip amfitrió. El lider té 16 punts i 14 el segon classificat.

Alan Rosenbeiger (JCI) vs Constantinos Papatryfonos (CYP)

Alan Rosenbeiger (JCI) vs Constantinos Papatryfonos (CYP)

Pel que fa la tercera plaça, trobem empatats els equips de Mònaco i Luxemburg, que avui s’han desfet respectivament de Malta i Guernsey pel mateix resultat (2,5 a 1,5) i en total sumen 11,5 punts. Malta es queda en cinquena posició amb 11 punts.

Enrico Grassi (SMR) vs Renato Frick (LIE)

Enrico Grassi (SMR) vs Renato Frick (LIE)

Un cop passat l’equador del torneig, cal remarcar la companyonia entre tots els participants el que ha permès que el torneig s’estigui desenvolupant sense cap incidència i tothom pugui gaudir d’una bona estada al Principat. No cal oblidar que aquesta edició assentarà els fonaments d’un esdeveniment que té previst repetir-se cada dos anys.

Andrew Borg (MLT) vs Patrick Van Hoolandt (MNC)

Andrew Borg (MLT) vs Patrick Van Hoolandt (MNC)

Demà es disputarà la sisena ronda a partir de les 10:00 hores, mentre que la setena serà per la tarda a les 16:00 hores. Afortunadament l’hotel Crowne Plaza, on es troben allotjats tots els jugadors es troba a escasos cinc minuts del Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Recordeu que podeu consultar tots els emparellaments, classificacions i resultats a Chess-Results.

Centre de Congressos d'Andorra la Vella

Centre de Congressos d'Andorra la Vella