Illes Faroe i Andorra guanyen pel mateix resultat i es mantenen les diferències en la classificació

La jornada d’aquesta tarda ha viscut dos interessants encontres pel que fa a la lluita que mantenen les Illes Faroe i Andorra per la primera plaça. Ambdós equips s’enfrontaven a dos rivals assequibles teòricament, Liechtenstein i Xipre respectivament, i per tant intentar guanyar els encontres pel màxim de punts possible era el principal objectiu.

Per altra banda l’altre encontre a destacar ha estat el que enfrontava Mònaco amb Luxemburg, els dos equips que ara per ara estan més ben posicionats en la lluita pel tercer lloc.

Marc Simonet (AND) vs Constantinos Papatryfonos (CYP)

Marc Simonet (AND) vs Constantinos Papatryfonos (CYP)

Faroe ha cedit mig punt en el segon tauler on s’han acordat les taules en una posició totalment igualada. Les victòries s’han produït, per tant, en les altres tres partides obtenint així la victòria final per 3,5 a 0,5.

Casualment el resultat de l’equip del Principat ha estat finalment el mateix, enduent-se així la victòria davant Xipre però sense poder retallar la diferència d’un punt en què es troba per sota del líder.

Pavlos Constantinou (CYP) vs Raül García (AND)

Pavlos Constantinou (CYP) vs Raül García (AND)

Andorra ha pogut vèncer en el segon, tercer i quart taulers, però en el primer no s’ha pogut passar de l’empat. De fet Marc Simonet, que avui debutava en el primer tauler degut al descans de l’Oscar de la Riva, ha obtingut una posició molt promissòria d’atac en el mig joc, però una errada de càlcul ha permès que el seu rival trobés una variant defensiva que els ha conduït a un final de teòriques taules malgrat l’avantatge material del jugador de Xipre.

Ruben Gallego ha sumat una nova victòria superant en tot moment el seu rival, el mateix que en Raül Garcia i Joan Fernàndez que malgrat algunes complicacions s’han pogut endur el punt amb certa comoditat.

Julia Lebel-Arias (MNC) vs Steven Wagner (LUX)

Julia Lebel-Arias (MNC) vs Steven Wagner (LUX)

Per la seva banda l’encontre entre Mònaco i Luxemburg, tal i com es preveia, ha estat força igualat i s’ha hagut de resoldre en el quart tauler on el jugador luxemburguès Steven Wagner ha acabat obtenint la victòria davant Julia Lebel-Arias, el que ha atorgat el triomf al seu equip per 2,5 a 1,5.

Desprès dels resultats d’aquesta tarda la classificació queda encapçalada per Illes Faroe amb 22,5 seguit d’Andorra amb 21,5 i Luxemburg amb 17.

Vista de la sala de joc

Vista de la sala de joc

Demà es disputarà la vuitena ronda a partir de les 16:00 hores en el Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Recordeu que podeu consultar tots els emparellaments, classificacions i resultats a Chess-Results.