Derrota inesperada enfront Jersei

1a Ronda 13/112008
M. 101 AND Andorra (AND) Elo 146 JCI Jersey (JCI) Elo 1½:2½
63.1 GM De La Riva Aguado Oscar 2537 Belzo Krzysztof 1993 1 – 0
63.2 FM Garcia Raul 2257 Tandy Chris 0 0 – 1
63.3 Jose Queralto Daniel 2125 FM Hawes Jonathan 2174 ½ – ½
63.4 Fernandez Lopez Joan 2095 Mooney Graham 0 0 – 1

El nou criteri d’emparellaments estrenat en aquesta olimpíada ha enfrontat a l’equip del Principat amb Jersei, número 143 del torneig i per tant més fluix que nosaltres que hem sortit amb el número 102 del ranking sobre 154 equips, malgrat que alguns encara no han arribat.

Sortida dAndorra a les 04:00 hores

El matx d’avui feia esperar a priori una victòria clara del nostre equip però, malauradament, hem acabat el matx amb una derrota per la mínima.

En el primer tauler, Oscar de la Riva ha guanyat a Belzo en una partida on sempre ha mantingut la iniciativa i un lleuger avantatge. En els destrets de temps el seu rival no ha pogut mantenir la tensió de la posició i ha comés una errada decisiva que ha permès l’Oscar guanyar un peó i rematar tàcticament la partida.

En Raül Garcia, que defensava el segon tauler amb negres ha plantejat una defensa escandinava contra Chris Tandy. En una posició igualada un error molt greu del jugador andorrà ha provocat que abandonés a l’instant.

Andorra vs Jersei

En la partida jugada en el tercer taulell entre Daniel José i Jonathan Hawes s’ha produït una defensa francesa on s’ha entrat en una línia poc habitual on les negres tenien una mica millor col·locades les peces. Al intentar entrar en complicacions s’han produït varies simplificacions que han deixat una posició molt igualada sense cap avantatge per cap dels dos jugadors, acordant taules.

El debutant Joan Fernandez, que substitueix a Vicens Santamaria què no podrà jugar fins a la cinquena ronda, ha perdut davant Graham Mooney amb les peces negres. La partida podria haver estat guanyada pel Joan que després d’una obertura on el rival ha quedat una mica inferior en desenvolupament, el jugador andorrà ha guanyat un peó però després d’un error ha quedat molt inferior cedint més tard el punt.

Demà ens enfrontarem contra l’equip de Namíbia (número de rànquing 133) i esperem mitigar la derrota d’avui.

Daniel José, Joan Fernández, Raül García i Oscar de la Riva

Pel que fa a la cerimònia de inauguració, i fent un resum benèvol, va ser lenta, ensopida i sorprenentment no massa ben organitzada, i per rematar la feina van deixar a tots els participants sense sopar!!

Totes les partides en directe a partir de les 15:00 hores
Resultats, emparellaments i classificacions

Actualització número de telèfon per contactar amb l’equip +49 1522 7572 573