L’equip ja està a Tromsø!

Desprès d’un viatge on hem viscut els primers destrets de temps, la selecció nacional ja es troba a Tromsø (Noruega) per prendre part en les 41 Olimpíades d’escacs.

De fet el viatge d’Andorra a Barcelona va anar molt be, però els problemes van començar tot just arribar a l’aeroport. Més d’una hora i mitja per poder facturar les maletes degut a que es va caure el sistema de facturació a nivell nacional ens va fer tenir el temps just per poder accedir a l’avió. Un cop dins més de mitja hora per enlairar-nos, i per tant un retard considerable per la nostra arribada a Oslo.

Un cop a Oslo, on en un principi teníem poc més d’una hora de temps per fer el transfer, el retard amb les maletes, més la nova facturació (no teníem la tarja d’embarcament), més la cua per accedir a la terminal van fer que quan vam arribar a la porta d’accés aquesta ja estigués tancada! Afortunadament l’avió encara estava i ens van permetre l’accés així que sobre les set i mitja aterràvem a Tromsø.

Registre de jugadors amb la nostre guia

A l’arribada a l’aeroport la nostre guia (Anneken) ens estava esperant amb el «cartellet» d’Andorra. Ja a l’aeroport vam poder comprovar com Tromsø és una ciutat totalment bolcada en l’esdeveniment. Imatges i anuncis d’escacs per tot arreu i evidentment el logo en tots els transports oficials pel trasllat de jugadors. Be, de fet juntament amb la publicitat de les olimpíades, l’altre publicitat que apareix per tots llocs és la de Gari Kasparov, que va arribar amb nosaltres en el mateix avió, i que és candidat a les eleccions de la FIDE que es realitzaran en els propers dies.

Publicitat olímpica a l'aeroport

Un cop fet el tràmit d’acreditacions, força ràpid la veritat, trasllat dels jugadors i President cap als nostres respectius allotjaments. En Paco Rechi es troba allotjat en un Hotel, i a una distància d’uns 10 minuts a peu, es troben els jugadors juntament amb el capità. De fet, sabíem que no estaríem en un hotel, i això ens feia una mica de por, però el cert és que la realitat ha superat àmpliament les expectatives. L’equip es troba allotjat en una casa, àmplia, amb totes les comoditats i excel·lentment condicionada. Pel que fa als àpats l’esmorzar ens el porten cada matí, mentre que el dinar i el sopar els fem en un hotel, amb buffet lliure, que es troba a una distància raonable a peu (10-15 minuts). Per si de cas l’organització també ens ha facilitat tickets per bescanviar en viatges de taxi per si en algun moment necessitem un mitjà de transport.

L'entrada a la nostra casa...

De moment les primeres impressions, al menys en el nostre cas particular, han estat bones. Evidentment encara falta molt per avaluar l’organització i caldrà esperar a l’inici de les olimpíades per veure la sala de joc i altres detalls importants.

De moment aquesta nit (be, nit en un lloc on sempre hi ha sol és difícil de dir!) tenim la inauguració i demà per la tarda la primera ronda. La reunió de capitans serà demà a les 9:00 i per tant fins aleshores no podem fer previsions de rivals. Caldrà esperar una mica, però esperem gaudir d’unes bones olimpíades!

Això és tot, però perquè us feu una idea del que hi ha per aquí us deixem unes quantes fotos. Recordeu que a la galeria a Flickr de la FEVA en trobareu moltes més!

Tromsø... sobre les nou de la nit!

Primeres fotos de l'equip!

Preparant a casa!

Publicitat per tot arreu!

Ja hem trobat la nostra cafeteria!