Bona jornada dels equips andorrans. Gran victòria de l’equip femení sobre Bahrein per 3 a 1 i dolça derrota del masculí davant Armènia pel mateix resultat.

A la segona ronda ha arribat el primer triomf de l’equip femení. La primera victòria individual ha sigut de la Jana de la Riva, la més petita del equip. La Jana ha superat els nervis lògics en el debut de tant important competició i a sabut imposar-se en un final de torre i cavall.

La segona victòria a estat al segon tauler, Silvia Real amb les peces blanques no ha quedat gaire be a la sortida de l’obertura però a sabut aguantar la pressió i amb un contundent contra joc ha decidit la partida a favor seu. El tercer punt ho ha aconseguit l’Ariadna De la Riva amb un atac fulminant sobre el rei blanc.

Al tercer tauler la Maria Galera no ha quedat be a l’obertura, però ha aconseguit complicar la partida i quan semblava que tenia la victòria al seu abast, una errada ha forçat l’abandó de la nostre jugadora.

L’equip masculí ha perdut enfront una potència com Armènia amb jugadors de 2600 a 2700 d’Elo internacional per 3 a 1. Tot i jugar molt bé i fer patir la gran Armènia els taulers 3 i 4 han perdut els seus encontres.

Els germans Ribera tot i començar amb força s’han vist superats per l’experiència i el nivell dels seus adversaris que tenen 400 punts més d’Elo. Tot i així de ben segur aquesta oportunitat els farà més forts i servirà per enfortir-se de cara al futur pels nostres joves jugadors.

En els taulers 1 i 2, tant l’Óscar de la Riva com el Lance Henderson han fet taules amb rivals molt superiors teòricament emportant-se mig punt molt valuós cadascun i amb molt de mèrit. Els dos jugadors han presentat una forta resistència amb posicions molt sòlides que els seus adversaris no han pogut superar.

El Lance tenint tot controlat i jugant molt bé ha acceptat les taules del rival (medalla d’or en anteriors Olimpíades) i l’adversari de l’Óscar ha fet un sacrifici buscant una repetició de jugades per arribar a les taules ja que no ho veia gens clar el poder guanyar i una errada podia decantar l’encontre a favor nostre.

Martí Martínez Balastegui

Martí Martínez Balastegui

Developing Instructor | Capità Selecció Masculina

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | National Instructor | Capità Selecció Femenina