Títol de WFM per la nostra jugadora Andrea Henderson. L’equip femení guanya a Lesotho per 3 a 1

Avui Andorra a vençut clarament a l’equip africà. La primera partida partida en acabar ha estat la del quart tauler. La Jana amb peces blanques a jugat un atac Indi del Rei aconseguit una fort iniciativa i quan semblava que tenia la victòria al seu abast ha escollit el camí equivocat i la posició s’ha girat completament.

Al segon tauler l’Ariadna ha jugat amb molta energia i ha llençat un atac contundent que li ha deixat amb peons d’avantatge en un final que ha guanyat sense dificultat.

L’Andrea al primer tauler ha aconseguit un nou triomf que li ha permès aconseguir el títol de WFM a falta de dues rondes. La tercera victòria a arribat al tercer tauler on la Silvia ha jugat una partida molt seriosa.

L’equip masculí perd per 3,5 a 0,5 enfront Israel

Avui l’equip tenia un altre matx molt complicat i el rival no s’ha confiat després del torneig que portem i ha donat el màxim amb 4 grans mestres de 2600 d’elo de mitjana.

En el 4t tauler el Josep Maria Ribera perdia després d’una errada de càlcul, el seu rival ha controlat l’encontre en tot moment. Tot i la lluita i tenir avantatge l’Óscar de la Riva en el 3r tauler, ha acabat fent una errada de càlcul també i ha perdut el punt.

El Jordi Fluvià tampoc ha pogut amb el fortissim jugador que havia estat entre els millors del món I. Smirin .Lance Henderson en el primer tauler i després de 5 hores i mitja de joc i al voltant de 100 jugades com en les últimes partides ha aconseguit defensar un final amb peó de menys i ha aconseguit unes taules molt meritòries.

En el dia d’avui també s’ha celebrat en el congres de la FIDE les eleccions del president i vicepresidents. Ha estat reelegit per gran majoria el Sr. Arkady Dvorkovich acompanyat en la seva candidatura pel excampió del món Sr. Viswanathan Anand.

Martí Martínez Balastegui

Martí Martínez Balastegui

Developing Instructor | Capità Selecció Masculina

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | National Instructor | Capità Selecció Femenina