Una derrota previsible


T
97 ANDORRA (AND)
ELO
½ – 3½
38
EGIPTE (EGY)
ELO
32.1
GM De la Riva, Oscar
2523
½-½ GM Amin, Bassem
2627
32.2
MF
Simonet, Marc
2222
0-1
MI Shoker, Samy
2487
32.3
MF Garcia, Raul 2176
0-1
MI Ezat, Mohamed
2466
32.4
CM Jose, Daniel
2122
0-1
GM
Adly, Ahmed
2589

La tercera ronda de l’olimpíada d’escacs l’equip andorrà ha pogut presentar l’equip titular amb la incorporació de Marc Simonet, afectat fins ara per un refredat. L’equip rival ha estat Egipte, un equip amb jugadors amb més ELO que l’equip del principat i per tant més forts, però amb esperances de puntuar en algun taulell.

Marc Simonet (AND)

En el primer taulell, l’Oscar de la Riva s’ha enfrontat amb el gran mestre Amin Bassem, un fort jugador que presentava un ranking ELO de 2627.

La partida ha estat una obertura de quatre cavalls en el que Oscar no ha pogut mantenir la avantatja de l’obertura. Al mig joc ha pogut activar-se arribant a una posició tàctica.
En els destrets de temps disposava d’una variant que li donava molta avantatja, fet que semblava que ens podria donar el punt, però amb quatre minuts al rellotge ha decidit fer una altra jugada.

Després dels destrets de temps s’ha arribat al final amb igualtat, fet que ha comportat que es repartissin el punt.

Andorra vs Egipte

En el segon taulell, el Marc Simonet s’ha enfrontat amb el mestre internacional Shoker Samy. La partida ha estat un sistema irregular similar a un atac Indi de Rei, en el que el jugador del Principat ha igualat la partida. En Marc ha estat en algun moment una mica millor, però en els destrets s’ha deixat un cop tàctic i ha hagut de donar el punt.

En el tercer taulell, en Raul Garcia jugava amb el també mestre internacional Ezat Mohamed. El Raul ha sortit bé de la obertura, on ha maniobrat bé davant la defensa tancada que ha plantejat el negre, una Benoni antiga. El jugador egipci ha jugat actiu assolint una posició tàctica que no pogut defensar el jugador andorrà.

En el quart taulell, el Daniel José ha jugat amb el gran mestre, Adly Ahmed, una partida caracteritzada per les transposicions d’obertures que es podien haver donat.

El blanc ha volgut plantejar un esquema com si fos un Atac indi de Rei però sense moure el peó d. Després, en lloc de moure’l a d3 com seria normal en aquest tipus d’esquema, l’ha mogut a d4, plantejant una defensa Grunfeld, però amb blanques.

El Daniel ha omès entrar en les típiques posicions i ha volgut jugar una línia de l’obertura catalana menjant a c4, variant en la que el blanc ha mostrat estar ben preparat ja que ha quedat millor. Malgrat la posició era favorable pel blanc en Daniel ha defensat la posició, arribant a un final una mica inferior que no al final no ha pogut defensar.

La derrota no ha fet minvar els ànims de l’equip, que continuen amb la il·lusió inicial intacta.

Bulgària vs Espanya

Respecte els nostres veïns, destacar l’actuació de França que avui ha guanyat a l’equip d’Armènia, actual campiona del món. Aquest punt és molt important per les seves aspiracions d’assolir podi en aquesta Olimpíada.

Espanya ha perdut avui davant del incòmode equip Búlgar. Destacar la partida de Topalov amb Paco Vallejo, una gran partida del búlgar on comença entregant la dama per Torre i Alfil i després entrega la Torre per un alfil negre, quedant-se el búlgar dos alfils per la dama. Tot plegat, un regal per la vista.

Per acabar la crònica d’avui us facilitem el número de mòbil noruec per contactar amb la delegació, 0047 900 39883.

Vista de la sala de joc...

Vista de la sala de joc...

Hikaru Nakamura (USA)

Selecció d'Israel

Rússia en el seu matx d'avui contra FYROM

La televisió noruega, present a la sala de joc...