Marc Pericas guanya en el desempat a Marc Torrent al empatar amb 6,5 punts

Els divendres 16 i 23 de maig es va celebrar el Campionat Juvenil d’Andorra al local del GEVA, situat a l’Avinguda Carlemany 65.

Aquesta edició ha subtituit, per problemes de calendari, les dates habituals del torneig a la setmana de carnaval i el canvi ha perjudicat alguns jugadors habituals en darreres edicions.

Marc Pericas, campió juvenil 2008

Marc Pericas, campió juvenil 2008

Fins 15 jugadors han pogut prendre part, però la nota destacada ha estat l’absència per motius escolars dels juvenils més forts del Principat segons la seva puntuació ELO, Joan Fernández (campió 2007), Marc Fontbona i Ivan Malagueta.

Amb 15 jugadors participants es va realitzar un torneig per sistema suïs a vuit rondes, amb un ritme de joc de 15 minuts per jugador per tota la partida.

Aquesta edició s’ha mostrat molt igualada i de fet dos jugadors han lluitat fins la darrera ronda per endur-se el triomf. És curiós que el campió final, Marc Pericas, va perdre la primera ronda per arribar tard, però va poder recuperar-se a temps i es va veure afavorit per la derrota de Marc Torrent enfront Ferran Gras per atrapar en Marc al capdavant de la classificació. En Torrent també va realitzar un torneig molt seriós, i la partida decisiva fou la que va enfrontar els dos primers que va acabar en taules.

En la tercera plaça dos jugadors han empatat a punts i cal destacar la bona actuació de Ferran Gras que ens sorpren en cada participació que juga, i la tornada als escacs andorrans de Darius Maitia després de passar uns anys fora del Principat.

Cal una menció especial per Francesc López i Arnau Jansat. Aquests dos jugadors han estat les principals revelacions ja que han jugat de tu a tu amb rivals més experimentats i han posat les coses difícils a més d’un dels favorits. La seva edat també fa pensar que seran dos jugadors a tenir en compte per les properes edicions.

Classificació Final

1r	Pericas, Marc 	6.5	26.5
2n	Torrent, Marc 	6.5	26.0
3r	Gras, Ferran 	6.0	29.0
4t	Maitia, Darius 	6.0	28.5
5è	López, Francesc	5.0	22.5
6è	Da Rocha, Diana 5.0	21.5
7è	Jansat, Arnau 	5.0	19.5
8è	Pujol, Ramon 	4.0	31.0
9è	Pujol, Roger 	4.0	22.0
10è	Gasa, Marc 	3.0	26.0
Fins 15 jugadors