Victòria clara contra Bermuda


T
147 BERMUDA (BER)
ELO
0 – 4
97
ANDORRA (AND)
ELO
69.1
CM Bacchas, Clevert
1948
0 – 1 GM De la Riva, Oscar
2523
69.2
Webb, Michael
0
0 – 1
MF Simonet, Marc
2222
69.3
Cooper, Gary
1844
0 – 1
MF
Garcia, Raul
2176
69.4
Dill, James
1899
0 – 1
Ribera, Josep Mª
2117

Avui ens ha tocat amb Bermuda, un rival de la part baixa de la classificació amb qui a priori teníem clares opcions de guanyar, com finalment ha estat.

En Òscar ha sortit millor amb negres de l’obertura donat l’esquema massa tímid emprat pel seu rival. A més el blanc no s’ha desenvolupat be i en no masses jugades el nostre jugador ha pogut guanyar un peó, que combinat amb la potència de la seva parella d’alfils no ha tardat en donar-li la victòria.

Café abans de la partida...

A en Marc li han plantejat una defensa eslava, però el negre no coneixia be els temes d’atac típics del blanc, cosa que el nostre jugador ha aprofitat be, guanyant material al flanc de dama. Llavors el negre ha intentat activar-se però no ha trobat res, i de fet ha perdut més material, guanyant el nostre jugador en un final allargat innecessàriament per part del negre.

Tot just abans de començar!

A en Raul li han plantejat un atac indi de rei però sense massa encert, i el nostre jugador ha pogut guanyar el peó de f i a més doblar-li al blanc els peons de la columna h. S’han anat simplificant peces fins arribar a un final amb una torre per banda, si be la blanca semblava una mica més activa, sense que això posés en perill les opcions de victòria del nostre jugador. Finalment el blanc no ha vist una opció del negre d’amenaça de mat i en Raul ha guanyat sense més problema.

Bermuda (BER) vs Andorra (AND)

En Josep ha jugat un gambit de dama, on s’ha plantejat finalment una Semieslava. Ha jugat de forma estàndard, controlant el centre i millorant les peces per poder atacar. El seu rival ha jugat sense entendre massa la posició i s’ha limitat a desenvolupar les peces sense buscar activar-se. Llavors en Josep ha pogut llançar l’atac, que ha triomfat de forma precipitada per un error bàsic del seu rival.

Aprofitem per recordar el número de mòbil noruec per contactar amb la delegació, 0047 900 39883.

Veselin Topalov i Ivan Cheparinov (BUL)

Alemanya (GER) vs Rússia (RUS)

Espanya (ESP) vs Singapur (SIN)

Puerto Rico femení amb l'àrbitre espanyol Luis Blasco

Kazakhstan (KAZ)

Panoràmica de Tromsø