Andorra guanya 2½ a 1½ a Panamà en un dramàtic encontre


T
97 ANDORRA (AND)
ELO
2½ – 1½
110
PANAMÀ (PAN)
ELO
51.1
GM De la Riva, Oscar
2523
1 – 0 MI Baules, Jorge
2317
51.2
MF
Simonet, Marc
2222
1 – 0
MF Sánchez, Jorge
2090
51.3
CM Jose, Daniel 2122
½ – ½
MF Aizpurua, Patrick
2172
51.4
Ribera, Josep
2117
0 – 1
Fuentes, Adrian
2105

La selecció Andorrana s’enfrontava avui al equip de Panamà. Per primera vegada en el que portem de competició, sumant els rankings corresponent dels jugadors, les forces eren similars. Per tant s’esperava una lluita molt igualada i l’encontre no ha defraudat les expectatives.

L’equip centreamericà ha portat la iniciativa gran part del matx i semblava que la victòria estaria del seu costat. Però finalment tot ha canviat quan la partida de Marc Simonet que semblava perduda, ha donat un gir de 180º i el jugador Andorrà ha aconseguit el punt sencer.

L'equip amb el President de la FEVA abans de començar la ronda...

Al primer tauler l’adversari de l’Oscar ha plantejat una defensa Siciliana esquema Marockzi. La partida ha estat un joc típic de maniobres on s’ha mantingut la igualtat durant moltes jugades. No obstant el jugador Panameny ha necessitat consumir molt temps per trobar les jugades adients, mentre que l’Oscar jugava amb certa facilitat, tot això ha permès obtenir avantatge posicional al jugador Andorrà que ha anat incrementant fins que l’oponent ha optat per inclinar el seu rei.

El Marc Simonet ha jugat la defensa Siciliana. En Marc s’ha llençat a un atac lateral en el flanc de rei que no ha tingut gaire èxit. Les blanques han reaccionat amb un contraatac en el flanc oposat que li ha permès obtenir avantatge posicional, que s’ha transformat en dos peons de més, en un final que el Marc ha lluitat obstinadament intentant salvar el mig punt. Aquesta actitud li ha permès igualar primer la partida i desprès gràcies a un joc desafortunat de les blanques obtenir el punt sencer. Meritòria victòria d’en Marc.

Andorra vs Panamà

Al tercer tauler en Daniel Jose ha aconseguit desequilibrar ràpidament els esdeveniments a favor seu. De fet a la jugada set, gràcies a un moviment superficial de les negres en Daniel ja portava un gran avantatge. En canvi l’oponent ha lluitat en tot moment i ha aconseguit arribar a un final, si be desfavorable amb possibilitats de taules, que ha aconseguit gràcies a una joc tenaç.

En Josep Ribera, ha plantejat la variant Pelikan de la defensa Siciliana. El Josep s’ha vist sorprès per una preparació del jugador Panameny per aquesta línia en especial. Tan es així que en un moment de la partida en Josep portava pensat 50 minuts pensats i el seu adversari solament 3 minuts!

Durant gran part de la partida el nostre jugador ha trobat les jugades correctes, però la pressió del temps i el desgast que això suposa, ha propiciat un error en una posició realment complicada que ha resultat decisiu.

Demà toca jornada de descans i l’equip té previst aprofitar-ho per fer una ruta amb vaixell pels voltants de Tromso.

TV Noruega en directe a la mateixa sala de joc

Vladimir Kramnik (RUS)

Evelyn Moncayo (ECU)

Guliskhan Nakhbayeva (KAZ)

Hongria vs Iran