xxviiopen

El gran mestre Josep Manel López primer lider en solitari

Un publi-reportatge del torneig realitzat per la televisió d’Andorra.

Afavorit per les nombroses taules dels primers taulers el gran mestre espanyol Josep Manel López es queda com a primer lider en solitari amb 5.5 punts. El cert és que ha pogut assolir la victòria enfront el gran mestre armeni Karen Movszizian després d’unes quatre hores de joc, doblegant la seva defensa en un final de torres inferior.

Khosla Shiven

Khosla Shiven

El grup de jugadors amb cinc punts es també molt reduït ja que la igualtat ha estat la tònica habitual en aquesta sisena jornada. Tan sols cinc jugadors sumen cinc punts i entre ells trobem els que s’enfrontaven a les taules 1 i 2 (Edouard vs Peralta i Marin vs Balogh) que avui no han pogut passar de l’empat. Aquests jugadors s’ha pogut afegir el gran mestre alemany Sebastian Siebrecht al vèncer amb les peces negres el jugador holandès Benjamin Bok.

Rafael Rodriguez

Rafael Rodriguez

A continuació es troba un nombrós grup de jugadors amb 4.5 punts i entre ells està el primer jugador local classificat en Oscar de la Riva, després de signar l’empat enfront el mestre internacional argentí Marcelo Panelo en una partida on ha gaudit d’avantatge però que el seu rival ha sabut neutralitzar trobant una precisa defensa.

Mikel Huerga

Mikel Huerga

En aquest grup de jugadors cal destacar la presència del mestre FIDE francès Yannick Berthelot que avui ha donat la sorpresa en guanyar el mestre internacional navarrès Mikel Huerga. De fet s’ha pogut comprovar una vegada més que la part mitjana del torneig és molt dura, ja que els teòrics favorits tenen molts problemes per fer-se amb el punt i predominen les taules. Podem tornar a citar el cas del número u del torneig, Kevin Spraggett que ha signat el quart empat consecutiu, enfront el jove francès Adrien Demuth, que dit sigui de pas està realitzant un molt bon torneig.

Kelkar Abhishek

Kelkar Abhishek

Dins d’aquesta dura part mitja trobem els jugador procedents de l’Índia, que dia a dia estan demostrant tenir un nivell per sobre del seu ELO. Avui podríem citar quatre casos representatius, les victòries de les jugadores P. Priya amb negres contra Ana Matnadze i Sai Meera contra Tom Wiley, i les taules de Chinmay Kulkarni amb el mestre internacional francès Axel Delorme i les de Patil Anuprita amb el mestre FIDE Alain Moal.

Axel Delorme

Axel Delorme

Amb tres punts trobem un nombrós grup de jugadors del Principat com Raül Garcí, Daniel José, Jordi Cots, Francesc Rechi, Antonio Ferreira i Xavier Rechi. Aquest darrer s’ha endut una victòria important al guanyar amb les peces negres la francesa Sophie Lam. Dels més petits cal destacar les victòries de Francesc López, Arnau Jansat i Marc Obregón, que se’ns dubte els donarà ànims de cara a les tres darreres jornades.

Gregorio Sola

Gregorio Sola

Aquesta nit toca sopar al restaurant argentí Surf d’Arinsal, esperem que les partides de demà no es vegin perjudicades per aquesta petita llicència.