Dura lluita enfront Suïssa que acaba en derrota per 3 a 1

5a Ronda 17/11/2008
M. 36 SUI Switzerland (SUI) Elo 100 AND Andorra (AND) Elo 3 : 1
28.1 GM Pelletier Yannick 2557 GM De La Riva Aguado Oscar 2537 ½ – ½
28.2 GM Jenni Florian 2543 FM Garcia Raul 2257 ½ – ½
28.3 GM Gallagher Joseph G 2480 Jose Queralto Daniel 2125 1 – 0
28.4 IM Hug Werner 2448 Santamaria V 2106 1 – 0

L’encontre d’avui es preveia molt complicat pels nostres interessos i és que l’equip suís és el número 36 del rànquing i té quatre grans mestres a les seves files, entre ells el legendari Viktor Korchnoi, que avui ha descansat, però no cal oblidar que ja va jugar contra nosaltres a Calvià 2004.

Vicens Santamaria, 4rt tauler dAndorra

Vicens Santamaria, 4rt tauler d'Andorra

Totes les partides han estat avui molt lluitades i de fet l’encontre no s’ha començat a decidir fins disputades quatre hores de joc. La primera partida en finalitzat ha estat en el tauler 3 on en Daniel Jose, després de defensar durant molta estona una posició bastant raonable derivada d’una defensa Petroff, s’ha vist superat en els destrets de temps pel seu rival.

Raül García, 2n tauler dAndorra

Raül García, 2n tauler d'Andorra

Una mitja hora més tard era Raül García qui acabava la seva partida signant l’empat amb el Gran Mestre Jenni, un excel·lent resultat si tenim en compte la diferència ELO entre els jugadors. La partida però ha estat força complicada i en Raül ha intentat prendre la iniciativa, però la defensa del seu rival ha estat correcta igualant la posició.

Oscar de la Riva, 1r tauler dAndorra

Oscar de la Riva, 1r tauler d'Andorra

En Vicens Santamaria, que avui debutava, ha jugat la típica partida amb enrocs oposats i per tant aquesta s’ha hagut de decidir en els destrets de temps on el Mestre Internacional suís Hug ha fet valdre el seu superior càlcul i visió de joc. Malgrat la derrota la presència de Santamaria serà important per les properes rondes.

L’Oscar de la Riva ha estat el darrer en acabar, ja que al perdre un peó en els destrets de temps quan la posició estava totalment igualada, ha hagut de defensar un final de torres inferior. El seu rival ha intentat per tots el mitjans obtenir la victòria però la defensa precisa del jugador del Principat l’ha permés signar les taules pasades cinc hores de joc.

Malgrat la derrota podem considerar el resultat molt positiu, ja que totes les partides han estat molt lluitades i aquest aspecte és molt important per a la confiança dels jugadors.

Demà serà el primer dia de descans, que l’equip aprofitarà per visitar la ciutat, mentre que aquesta nit a les 22:00 hores se celebrarà la tradicional «Bermuda Party».

Totes les partides en directe a partir de les 15:00 hores
Resultats, emparellaments i classificacions

Lorena Zepeda, primer tauler selecció femenina El Salvador

Lorena Zepeda, primer tauler selecció femenina El Salvador

Nakamura i Kamsky, primer taulers EE.UU.

Nakamura i Kamsky, primer taulers EE.UU.

Lisa Schut, selecció femenina Holanda

Lisa Schut, selecció femenina Holanda

Sopar en un italià

Sopar en un italià