Excel·lent victòria de l’equip femení davant Líban que les col·loca al mig de la taula

La selecció nacional femenina està realitzant una bona actuació en la seva primera participació olímpica i fruit d’això és la victòria d’avui 3-1 enfront el Líban, equip 73è del rànquing inicial, quan recordem, Andorra surt amb el 102.

En el primer tauler, amb les peces blanques, l’Andrea Henderson ha aconseguit una nova victòria, en aquest cas enfront una WIM que la superava per ELO. El cert és que la nostra jugadora està amb molta confiança i ha controlat la partida en tot moment. En el mig joc, típic de la Siciliana Najdorf, ha aconseguit arribar abans sobre l’enroc llarg del rival per acabar guanyant material i la partida. Confirma així el seu nivell i el títol de mestre FIDE femenina que ha assolit gràcies a la seva performance.

La Maria Galera, que avui defensava el quart tauler, ha obtingut també una meritòria victòria davant una jugadora que es trobava en ratxa amb sis victòries i unes taules, sense cap derrota. La Maria ha afrontat la partida amb molta serietat i ha pogut aprofitar, gràcies a una bona seqüència de jugades, l’errada tàctica de la seva rival, per quedar-se amb una peça d’avantatge. Poc després la sacrificat per obtenir amenaces d’escac i mat que la jugadora libanesa no podia aturar.

Amb aquest 2-0 a favor, l’Ariadna que jugava amb les peces negres enfront una mestre FIDE femenina, ha decidit no arriscar malgrat tenir avantatge, ja que la posició permetia una triple repetició de jugades que la seva rival no podia eludir a risc de quedar-se perduda. Amb les taules doncs, donava el mig punt necessari per guanyar el matx ja que en aquell moment la Silvia, en el tercer tauler, estava defensant una posició inferior.

La partida més complicada pels interessos andorrans, per tant, era la del tercer tauler on amb les peces blanques la Silvia Real defensava una posició clarament inferior. Malgrat aquesta situació ha lluitat fins el final exprimint al màxim les seves possibilitats i ha sabut aprofitar l’errada de la seva rival passades les quatre hores de joc per forçar un final de torres amb tant sols un peó de menys que ha sabut jugar correctament fins signar les taules passades les cinc hores de joc!

Amb aquest resultat l’equip femení andorrà es troba al mig de la classificació amb 10 punts fruit de cinc victòries i cinc derrotes a falta de la darrera ronda de demà pel matí.

 

L’equip masculí perd per 1 – 3 davant Àustria

Pel que fa a l’equip masculí avui ha tocat un nou enfrontament molt complicat, així després de perdre a la novena ronda amb Israel (22è del rànquing) avui ens hem vist amb el potent equip d’Àustria, 33è del rànquing, amb quatre grans mestres i un mestre internacional a les seves files.

El matx no ha començat bé degut a la derrota del Josep Mª Ribera en el tercer tauler. El gran mestre Felix Blohberger ha plantejat la variant Pelikan de la Siciliana i el jugador andorrà no ha estat encertat en el mig joc ja que ha permès al seu rival arribar a una estructura favorable per les negres malgrat els alfils de diferent color. Tot i així hi havia opcions de mantenir la igualtat, però les negres han aprofitat una petita errada per capturar un peó, i amb això ha estat suficient per acabar enduent-se el punt.

Poc després ha acabat la partida del primer tauler on el Lance signava les taules en una partida força sòlida enfront en fort gran mestre Markus Ragger jugador amb un ELO de 2647. Després  de l’obertura, una espanyola, les blanques mantenien una lleugeríssima iniciativa, però el cert és que s’ha diluït després dels canvis de peces i les taules eren el resultat natural.

Passades les quatre hores de joc s’han signat també les taules en el segon tauler. El Jordi Fluvià, malgrat tenir un peó d’avantatge no trobava la manera de materialitzar-lo degut a l’activitat de les peces rivals.

La darrera partida en acabar, per tant, ha estat la del Serni que havia de guanyar per empatar el matx, però que en realitat defensava una posició inferior. Durant molta estona ha mantingut les seves possibilitats davant les amenaces de les blanques, però el cert és que tenia les mans lligades al no disposar de contrajoc. El seu experimentat rival ha maniobrat amb paciència i no ha estat fins gairebé les cinc hores de joc que ha obligat al jove jugador andorrà a abandonar.

Dues derrotes consecutives són sempre dures de pair, però és cert que han estat enfront dos equips tant potents com Israel i Àustria amb quins és tot un orgull jugar a les rondes 9 i 10, degut a la posició de la classificació en la que ens trobàvem. Demà a les 10:00 hores la darrera ronda!

 

Martí Martínez Balastegui

Martí Martínez Balastegui

Developing Instructor | Capità Selecció Masculina

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | National Instructor | Capità Selecció Femenina