Victòria enfront el Llinars en un matx complicat

Aquest dissabte el GEVA-CEA s’enfrontava al Llinars Club d’Escacs, en un matx crític pels dos equips de cara a mantenir la categoria. Un cop presentades les alineacions, el GEVA-CEA semblava favorit vist la diferència de rànquing en els taulers; no obstant, el Llinars és un club amb jugadors joves de molt potencial, que tenen un ELO per sota del que juguen en realitat.

El fet que el primer resultat arribés al cap de 3 hores de joc, ja seria un preludi de la igualtat del matx. A més a més, també seria un avis de la perillositat dels llinassencs, ja que Sergi Pham perdria en el vuitè tauler al veure’s sorprès per un sacrifici imaginatiu del seu rival, que ha resultat ser guanyador. Poc després, en el novè tauler, Daniel Gómez igualaria el marcador amb una còmoda victòria on ha castigat la falta de coordinació de les peces contrincants.

Els següents resultats mantindrien l’equilibri al marcador: en el setè tauler Rafael González faria taules en una partida tancada on cap dels jugadors podia intentar guanyar. En el desè, Marc González entraria en un final inferior al equivocar-se en l’obertura; desavantatge que ha compensat amb un joc actiu per acabar en un final de taules.

Jordi Fluvià avançaria l’equip del principat en el segon tauler, en una partida d’enrocs oposats on ha castigat les debilitats de la defensa rival; una victòria molt meritosa contra el campió del Mediterrani 2022. Tot així, la igualtat a 3-3 tornaria en el primer tauler; Oscar de la Riva no ha acabat de sortir bé de l’obertura, perdent després de defensar un final amb peó de menys. A destacar que el seu rival, el MI Alejandro Alvarado, està sent una de les sensacions d’aquesta lliga, amb 5½ punts de 6 possibles.

En aquest punt i a falta de 4 resultats, el matx semblava més a favor de l’equip llisanenc que de l’andorrà. Afortunadament, algunes partides crítiques es girarien a favor del GEVA-CEA, com és el cas del quart tauler on Josep Maria Ribera, tot i jugar gran part de la partida amb qualitat de menys, ha trobat un recurs defensiu que li ha permès fer taules per repetició. En el cinquè, Danil Shatko també firaria l’empat, en el seu cas sí havia sortit amb clara avantatge de l’obertura, però un cop tàctic del seu rival ha estat suficient per entrat en un final sec

Amb el 4-4 al marcador, Joel Visa (sisè tauler) asseguraria el mig punt per l’equip local en la partida més dramàtica de la jornada. En Joel ha estat gran de la partida amb una posició incomoda, havent d’adaptar-se contínuament a les intencions del seu rival; però aquesta resistència al final ha tingut premi, ja que el seu rival s’ha precipitat i ha acabat en una xarxa de mat. Finalment, Serni Ribera sentenciaria el matx 6-4 en el tercer tauler, assegurant la victòria per l’equip del principat. En Serni ha obtingut una petita avantatge en l’obertura que ha anat incrementant poc a poc amb un joc precís, fins acabar entrant en un final guanyador amb peça de més.

Tot i la victòria d’avui, amb les resultats d’aquesta jornada, el GEVA-CEA ja haurà de jugar matemàticament la fase per evitar el descens. Igualment, al acumular-se els resultats de la primera fase, el punt d’avui dona bones opcions a l’equip del principat d’assolir la permanència. La primera fase finalitzarà dissabte que ve amb un desplaçament complicat a Barberà, actual líder del grup.

 

  GEVA-CEA   6 – 4   Llinars HGC Renting
1 De la Riva, Oscar 2523 GM 0 – 1 2550 MI Alvarado, Alejandro
2 Fluvià, Jordi 2492 MI 1 – 0 2462 MI Alexakis, Dimitris
3 Ribera, Serni 2429 MF 1 – 0 2320 MC Sánchez, Arnau
4 Ribera, Josep Mª 2306 CM ½-½ 2197 Pozanco, Marc
5 Shatko, Danil 2335 MC ½-½ 2125 Lobo, Arami
6 Visa, Joel 2306 MC 1 – 0 2166 MC Martín, Feliciano
7 González, Rafael 2301 MF ½-½ 2161 Panades, Oriol
8 Pham, Sergi 2252 MC 0 – 1 2094 Boix, Roc
9 Gómez, Daniel 2253 MF 1 – 0 2088 Molina, Noah
10 González, Marc 2252 MC ½-½ 2040 Parra, Arnau
Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Capità GEVA-CEA

20240224 GEVA-CEA vs Llinars

GEVA-CEA vs Llinars

20240224 GEVA-CEA vs Llinars

GEVA-CEA vs Llinars

20240224 GEVA-CEA vs Llinars

GEVA-CEA vs Llinars

20240224 GEVA-CEA vs Llinars

GEVA-CEA vs Llinars

20240224 GEVA-CEA vs Llinars

GEVA-CEA vs Llinars

20240224 GEVA-CEA vs Llinars

GEVA-CEA vs Llinars