Victòria davant el Sabadell B i liderat!

Aquest diumenge el GEVA-CEA s’ha traslladat a Sabadell per enfrontar-se a l’equip filial de Colon Sabadell Chessy.

De fet, com també li passa als nostres filials, tenir un equip a la màxima categoria dels escacs catalans condiciona les alineacions que sempre depenen de les necessitats del primer equip, i en el cas del Sabadell amb l’agreujant de que és un dels candidats a la lluita pel triomf final de la Lliga Catalana.

És cert que l’equip andorrà superava per ELO, tot i no viatjar amb algun dels jugadors titulats, a tots els taulers rivals, però això no volia dir que el matx fos un passeig ni molt menys. L’equip rival va alinear jugadors amb experiència juntament amb alguns de joves com en Roger Bernadó i el campió de Catalunya sub10 del 2019, en Daniel Salinas. Completaven l’equip dues jugadores hindús en el primer i desè tauler, filla i mare respectivament, jugadores que habitualment tenen un nivell més elevat que el que reflecteix el seu rànquing.

Tot l’equip, però, es va prendre el matx molt seriosament i podríem dir que el resultat final fou, més o menys, un reflex del que va passar en els taulers. Les victòries van anar succeint-se del nostre costat.

En Serni, que debutava amb el primer equip, es desfeia en una bona partida on hi va haver una bona part teòrica de la seva rival. El seu germà guanyava també al seu rival, el jove jugador ja sub12 del Sabadell, en una partida de tall posicional, i el seu pare també sumava una nova victòria.

En Robert Alomà va superar al seu rival clarament en les complicacions, el mateix que en Joan Fernández i en Sergi Pham en una partida diabòlica on en algun moment moltes peces es trobaven a l’aire, on, com és habitual en ell, s’hi trobava molt tranquil!

Les partides de l’Oscar de la Riva i en Jordi Fluvià van ser les darreres en finalitzar i van suposar dos nous punts per l’equip.

La única derrota la va patir en Raül Garcia que va passar per alt una intermitja del seu rival quan semblava que tenia una posició favorable, mentre que el mig punt fou fruit de les taules de Rafael González en una partida que sempre es va mantenir igualada.

Amb aquest resultat el GEVA-CEA es col·loca com a únic líder en solitari del Grup II de Primera Divisió amb quatre victòries consecutives, ja que els altres equips amb qui es mantenia el frec a frec al capdavant tot just van punxar aquest cap de setmana. Així el Sant Martí va empatar enfront el Reus Deportiu i el Platja d’Aro va perdre contra l’Olot.

Dissabte vinent ens visitarà a les instal.lacions de l’Antiga Casa Pairal d’Andorra la Vella l’equip de l’Olot que malgrat sumar tot just aquest cap de setmana la primera victòria ho ha fet davant un dels equips més potents de la categoria i no cal oblidar que la temporada passada va descendir de la Divisió d’Honor juntament amb nosaltres i el Lleida.

Així que si no teniu pla per dissabte tarda ja sabeu a qui podeu animar!

  Colon Sabadell Chessy B   1½ – 8½   GEVA-CEA
1 Sagar, Tejaswini R. 2300 MIF 0 – 1 2555 GM De la Riva, Oscar
2 Campos, Adrian 2280 0 – 1 2519 MI Aloma, Robert
3 Artigas, Miguel 2240 MF 0 – 1 2504 MI Fluvià, Jordi
4 Cruz, Jefferson 2193 ½-½ 2308 MF González, Rafael
5 Bernadó, Roger 2162 0 – 1 2296 MC Pham, Sergi
6 Martínez, Pablo 2121 1 – 0 2272 MF Garcia, Raul
7 Àlvarez, Breixo J. 2120 0 – 1 2202 Ribera, Josep
8 Salinas, Daniel 2165 0 – 1 2184 Ribera, Josep Mª
9 Cervelló, Hèctor 1997 0 – 1 2159 Fernández, Joan
10 Rajendra, Anjali 2041 0 – 1 2061 Ribera, Serni
Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

Per més informació visiteu els següents enllaços:

Portal Lliga Catalana 2020
Bases Lliga Catalana 2020
Galeria Fotografies a Flickr

Sala de joc LLIGA CATALANA 2020
Antiga Casa Pairal d’Andorra la Vella
Carrer Prat de la Creu 68 – Plaça Lídia Armengol