Victòria per aconseguir mantenir-se a Divisió d’Honor

En el matx de tornada en la lluita pel descens el GEVA-CEA s’ha imposat en la seva visita a Salou al Salauris per 4½-5½, resultat que combinat amb el de l’anada ha permès l’equip andorrà assolir mantenir-se a la Divisió d’Honor Catalana.

El cert és que la recta final de l’equip ha aconseguit capgirar una situació molt complicada després de la vuitena ronda on tot semblava indicar que l’equip acabaria descendint després d’una temporada irregular i complicada. Un cop de sort en el matx de la novena ronda va permetre empatar un matx aparentment perdut contra el Cor de Marina i la combinació de resultats va dur l’equip a la promoció de descens davant el setè equip classificat del grup II, el Salauris.

Tot i saber que ambdós encontres serien força complicats enfront un equip amb jugadors experimentats, els jugadors andorrans han aconseguit una doble victòria i finalment l’objectiu de la temporada, continuar a la Divisió d’Honor, s’ha assolit tancant així el que podem qualificar com una bona temporada pels tres equips del GEVA-CEA.

El matx d’ahir va començar amb força igualtat i cal reconèixer que la victòria fou afortunada ja que en el desè tauler el jugador del Salauris va desaprofitar una simple combinació d’escacs i mat. En qualsevol cas el que no va perillar foren els 4 punts necessaris per mantenir la categoria.

En els primers taulers molta igualtat tot i que en un moment donat tant en Jordi Fluvià com en Felipe Porras van haver de defensar finals lleugerament inferiors per assolir les taules. Al tauler u, l’Oscar de la Riva jugava una variant complicada però on amb un joc precís les negres es defensaven obligant al rival a repetir jugades, mentre que en Daniel Gómez va acceptar les taules en posició lleugerament superior, conscient de que el resultat afavoria els interessos de l’equip. Les altres taules del matx foren les de l’Esteve Mateu, produïdes en una posició igualada quan el GEVA-CEA ja havia aconseguit 4 punts i el resultat, per tant, era intranscendent.

Pel que fa a les victòries Serni Ribera, Marc González i Cristofer Luke foren claus en el doble matx ja que van aconseguir la doble victòria, malgrat que com ja hem comentat en Cristofer, en aquesta ocasió, amb molta fortuna. En Serni, que pujava al tauler 6 degut a la baixa d’en Joel Visa, responia novament i superava en un final de dames avantatjós el mestre català Joan C. Montell, completant així una excel·lent temporada amb 7 punts de les 10 partides que ha disputat, resultat li permet pujar un munt d’ELO. Per la seva banda en Marc González superava clarament el seu rival, el mateix amb el que s’havia enfrontat a Andorra, a qui va controlar en tot moment.

Pel que fa a les derrotes, al 5è tauler en Sergi Pham va sortir amb peó de menys a l’obertura i malgrat aconseguir compensació aquesta no fou suficient per entaular la partida en un final de torres. En el 7è en Raul Garcia tampoc podia neutralitzar la iniciativa del seu jove rival, el jugador sub14 Alexander Domene, que va jugar una bona partida de tall posicional enduent-se el punt.

En l’altre matx per la lluita del descens el Cerdanyola del Vallés va superar clarament al Gerunda, mantenint-se així una temporada més a la màxima divisió dels escacs catalans mentre que l’equip gironí tornarà a la Primera Divisió.

Ahir, però, tota l’atenció estava en la final entre els equips Barberà i Colon Sabadell que es va poder seguir en directe amb comentaris a través del canal de Twitch de la Federació Catalana d’Escacs. El campió 2022 de la Lliga Catalana ha estat el Barberà després de superar el seu rival en un encontre molt ajustat per la mínima, 5½-4½. Aprofitem per felicitar al nou campió i així acomiadar la darrera crònica d’aquesta temporada.

 

 

  SALAURIS   4½ – 5½   ANDORRA
1 Kogan, Arthur 2552 GM ½-½ 2556 GM De la Riva, Oscar
2 Oratovsky, Michael 2529 GM ½-½ 2520 MI Fluvià, Jordi
3 Pogorelov, Ruslan 2340 GM ½-½ 2421 MF Porras, Felipe
4 Baches, Guillem 2418 MI ½-½ 2323 MF Gómez, Daniel
5 Ramírez, Jorge A. 2368 MF 1 – 0 2291 MC Pham, Sergi
6 Montell Joan C. 2323 MC 0 – 1 2286 Ribera, Serni
7 Domene, Alexander 2373 MC 1 – 0 2373 MC Garcia, Raul
8 Draghici, Gavril 2166 0 – 1 2246 MC González, Marc
9 Escobar, Eduardo M. 2148 ½-½ 2217 Mateu, Esteve
10 Salvador, Josep Mª 2178 0 – 1 2173 MC Luke, Cristofer
Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20220403 Salauris vs Andorra

Salauris vs Andorra (1)

20220403 Salauris vs Andorra

Salauris vs Andorra (3)

20220403 Salauris vs Andorra

Salauris vs Andorra (6)

20220403 Salauris vs Andorra

Salauris vs Andorra (8)

20220403 Salauris vs Andorra

Salauris vs Andorra (10)

20220403 Salauris vs Andorra

Salauris vs Andorra (2)

20220403 Salauris vs Andorra

Salauris vs Andorra (4)

20220403 Salauris vs Andorra

Salauris vs Andorra (7)

20220403 Salauris vs Andorra

Salauris vs Andorra (9)

20220403 Salauris vs Andorra

Dinar d'equip a Salou

Sala de joc LLIGA CATALANA 2022
Equips Divisió d’Honor i Preferent Lleida

Centre Esportiu dels Serradells
Plaça Baró de Coubertin, Ctra. de la Comella.
Andorra la Vella (AD500). Planta 0, Sala 1.