Bona acollida de la Festa al Restaurant Gaspà!

Aquest darrer diumenge, 11 de juny, s’ha celebrat la tradicional Festa dels Escacs Andorrans, esdeveniment en el que es lliuren els diferents trofeus i premis de la majoria de torneigs que les entitats del Principat han anat organitzant al llarg de la temporada esportiva.

Enguany les activitats s’han traslladat a les instal·lacions de l’Hotel Restaurant Gaspà, i així s’han pogut realitzar tant l’esmorzar, el torneig i el dinar en el mateix espai.

Com ha estat habitual, els jugadors assistents han pres part en el Torneig Fischer-Random que es va incorporar al nostre calendari després de que es trobés adient per una jornada festiva com aquesta. Pels que no ho coneguin, en aquesta modalitat es sorteja cada ronda la col·locació de les peces de la primera fila, evitant així qualsevol tipus de preparació teòrica i obligant a ambdós jugadors a concentrar-se des de la primera jugada, ja que les estratègies són totalment diferents a les d’una partida tradicional.

La participació ha comptat amb 21 jugadors, essent el principal favorit el gran mestre Oscar de la Riva. En aquest format, però, ja era de preveure que hi hauria nombroses sorpreses. Així s’han realitzat 7 rondes amb un ritme de joc de cinc minuts amb tres segons d’increment.

El torneig ha estat força lluitat, però el cert és que l’únic jugador que ha estat capaç de col·locar-se al capdavant en solitari ha estat tot just qui finalment ha acabat enduent-se la victòria, en Serni Ribera. Amb 4 victòries consecutives, una d’elles davant l’Òscar amb les peces negres, li ha permès liderar el torneig per cedir només unes taules enfront Raül Garcia. Excel.lent torneig del Serni que amb 6½ de 7 ha estat el clar guanyador.

La segona plaça per l’Oscar de la Riva amb 6 punts, mentre que el darrer jugador en entrar al podi ha estat la Júlia Muratet amb 5 punts, els mateixos que el Raül Garcia a qui ha superat per millor coeficient de desempat. Molt bon torneig de la Júlia en el seu debut en aquesta modalitat, superant en la classificació a jugadors experimentats com Esteve Mateu i Cristofer Luke.

Pel que fa als premis especials per trams, el millor ELO sub1800 ha estat en David Sinfreu, el millor ELO sub1600 Ariadna de la Riva i el millor ELO sub1300 Andria Ercoli. També hem tingut guanyadors de premis per edats, el millor sub14 la Jana de la Riva, millor sub12 Gael Reyes i el millor sub10 en Nil Gil.

A les 13:30 hores s’ha fet el tradicional dinar de germanor el qual ha estat molt animat degut a l’amplia assistència ja que, a banda dels jugadors hi havia tot de familiars dels mateixos arribant entre adults i nens a més d’una trentena d’assistents.

En finalitzar s’ha fet el lliurament de premis de la temporada on el President del GEVA, Josep Ribera juntament amb el Secretari General de la FEVA i el Director Tècnic, Oscar de la Riva, han estat una bona estona, després de donar la benvinguda als assistents i encoratjar-los a continuar amb la seva dedicació, repartint premis i trofeus.

Felicitem a tots els jugadors, tant premiats com no premiats, per la bona temporada assolida on s’ha pogut participar amb èxit amb tres equips a la Lliga Catalana, on cal destacar la permanència del GEVA-CEA A a la Divisió d’Honor, màxima categoria dels escacs catalans i la gran temporada a la Segona Divisió Catalana del GEVA-CEA B, on ha finalitzat en el segon lloc del seu grup i on els nostres jugadors han millorat un any més els seus resultats individuals, alguns d’ells amb augments significatius d’ELO.

L’any vinent més, i si es pot, millor!

Galeria de fotografies a Flickr

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20230611 Festa Escacs Andorrans

Torneig Fischer-Random

20230611 Festa Escacs Andorrans

Torneig Fischer-Random

20230611 Festa Escacs Andorrans

Dinar de Germanor

20230611 Festa Escacs Andorrans

Torneig Fischer-Random

20230611 Festa Escacs Andorrans

Torneig Fischer-Random

20230611 Festa Escacs Andorrans

Nil Gil, premi sub8

20230611 Festa Escacs Andorrans

Campió, Serni Ribera

20230611 Festa Escacs Andorrans

Alexandra Muratet, femení Absolut

20230611 Festa Escacs Andorrans

Serni Ribera, Campió Juvenil

20230611 Festa Escacs Andorrans

Sots-campió, Oscar de la Riva

20230611 Festa Escacs Andorrans

Ariadna de la Riva, 3ª Juvenil Andorra

20230611 Festa Escacs Andorrans

David Sinfreu, premi Tram

20230611 Festa Escacs Andorrans

3r, Júlia Muratet

20230611 Festa Escacs Andorrans

Gael Reyes, millor sub10!

20230611 Festa Escacs Andorrans

Lluc Rodríguez, premi sub8!