Balanç positiu dels representants andorrans en les finals catalanes

La delegació andorrana va estar representada per 12 jugadors en aquesta important competició. Enguany es va canviar, després de molts anys, la localitat de la Pineda per l’Ametlla de Mar.

Continuant amb la línia dels darrers anys, els jugadors andorrans van estar representats en totes les categories. El balanç final de l’actuació és positiu, tant en les categories superiors com en la dels més petits, on els debutants van obtenir resultats excel·lents.

A la categoria sub8 el Serni Ribera (el més petit dels jugadors de la família Ribera) va obtenir 3,5 punts al seu debut en una final catalana.

A sub10 en Marc Martínez va aconseguir 5 punts, finalitzant a la primera meitat de la classificació. Excel·lent resultat per un debutant, que va confirmant el seu progrés en cada torneig que participa. El Jaume Alcon va obtenir 3 punts, els mateixos que l’Ariadna de la Riva, l’altra debutant de la categoria que va realitzar un bon torneig. El quart representant, el Jordi Albert, va sumar dos punts.

A la categoria sub12, destaca clarament l’Alex Alcon, que amb 5,5 punts, va ser la millor puntuació de tots els nostres jugadors. L’Alex va jugar tota la competició molt concentrat, jugant sense complexos amb jugadors de rànquing superior. Bon torneig també d’en Josep Ribera, que va finalitzar amb 4,5 punts. La debutant a la categoria era l’Aitana Llopis, que va obtenir uns meritoris 2,5 punts.

En Daniel Arqués i l’Alex Trojman s’estrenaven a la categoria sub14. Aquest detall és molt important, ja que a mesura que es puja de categoria, el nivell també puja i els jugadors que ho fan per primer any, han de competir amb els de segon any, que lògicament tenen més experiència. En Daniel Arques va sumar 3 punts, mentre que l’Alex Trojman va obtenir 2,5 punts.

També el Valentí Riba (actual Campió Juvenil d’Andorra) jugava per primera vegada a la categoria sub16 i ho va fer amb un gran resultat, 4 punts, que li van permetre millorar posicions al rànquing català.

Finalment la Maria Galera va aguantar molt be el seu debut a la màxima categoria sub18 on el primer jugador del rànquing, (Pere Garriga – 2416) ja té una força similar a un mestre internacional. La Maria va acabar amb 3,5 punts de vuit partides, realitzant una excel·lent performance.

Balanç positiu en aquest torneig, on els nostres jugadors poden mesurar la seva força amb els millors jugadors de Catalunya.

A continuació poden veure els enllaços pertinents a chess-results on apareixen tots els resultats i les classificacions finals.

2015_FinalsCatalunyaEdats_09

Serni Ribera (sub8)

2015_FinalsCatalunyaEdats_30

Marc Martínez (sub10)

2015_FinalsCatalunyaEdats_31

Jaume Alcón (sub10)

2015_FinalsCatalunyaEdats_33

Ariadna de la Riva (sub10)

2015_FinalsCatalunyaEdats_32

Jordi Albert (sub10)

2015_FinalsCatalunyaEdats_16

Alex Alcón (sub12)

2015_FinalsCatalunyaEdats_36

Josep Mª Ribera (sub12)

2015_FinalsCatalunyaEdats_34

Aitana Llopis (sub12)

2015_FinalsCatalunyaEdats_35

Daniel Arqués (sub14)

2015_FinalsCatalunyaEdats_40

Alex Trojman (sub14)

2015_FinalsCatalunyaEdats_41

Valentí Riba (sub16)

2015_FinalsCatalunyaEdats_08

Maria Galera (sub18)