III Setmana Catalana de l’Esport 2023

Les jugadores del GEVA-CEA Ariadna de la Riva (1677 FIDE) i Jana de la Riva (1152 FIDE) han format part aquest cap de setmana del combinat internacional que ha pres part a la 3a Setmana Catalana de l’Esport en un torneig quadrangular disputat a Castelldefels els dies 1 i 2 de juliol. El torneig ha comptat amb la participació de les seleccions femenines amb edats sub14, sub16 i sub18 de Catalunya, Canàries i l’equip mallorquí Reis i Dames.

Les companyes d’equip de les germanes de la Riva han estat la Mestra FIDE femenina de Cuba Penélope González (1923 FIDE) i la russa Eva Voronaya (1610 FIDE) mentre que el capità del combinat internacional ha estat el Gran Mestre d’Andorra Òscar de la Riva.

El torneig, vàlid per a ELO FIDE, s’ha disputat en format lliga tres rondes i amb un ritme de joc de 60 minuts més 30 segons d’increment per jugada essent la seu de l’esdeveniment Hotel SB BCN Events de Castelldefels que apart dels escacs, ha allotjat esportistes d’altres disciplines.

L’esdeveniment, sota l’excel·lent organització de la Federació Catalana d’Escacs, ha acabat amb la clara victòria del combinat català que ha guanyat els tres encontres mostrant una clara superioritat envers els equips rivals.

El combinat internacional, malgrat tenir el millor primer tauler de la competició, la mestre FIDE cubana Penélope González, ha finalitzat en el quart lloc. Tot i lluitar els tres encontres la sort no ha estat del seu costat i les jugadores andorranes tampoc han jugat al seu millor nivell, en bona part degut al període d’inactivitat dels darrers mesos. En qualsevol cas el torneig ha suposat un bona entrenament per l’estiu, i en especial pel 39è Obert Internacional d’Andorra, que es celebrarà a Escaldes-Engordany del 22 al 30 de juliol.

L’esdeveniment ha servit per enfortit les relacions entre les joves jugadores que hi han pres part i a l’hora ha servit per donar difusió dels escacs femenins, amb activitats paral·leles com una taula rodona d’escacs i dona així com una exhibició al Centre Comercial Ànec Blau on els visitants podien jugar partides llampec enfront les joves jugadores catalanes i mallorquines.

Felicitar doncs l’organització i esperem que es puguin realitzar moltes més edicions!

Informació del torneig
Resultats i classificacions a Chess-Results
Galeria Flickr

Setmana de l'Esport Català 2023

Jugadores participants

Setmana de l'Esport Català 2023

Equip campió, Catalunya

Setmana de l'Esport Català 2023

Escacs al Centre Comercial!

Setmana de l'Esport Català 2023

Sala de joc

Setmana de l'Esport Català 2023

Selecció internacional vs Canàries

Setmana de l'Esport Català 2023

Catalunya vs Selecció internacional

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA