Seri Ribera i l’EASESC repeteixen victòria. Èxit de participació amb 135 jugadors.

Aquest dijous 19 de maig es va celebrar a l’escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma la segona edició del Torneig Interescolar d’Escacs dirigit als centres escolars de secundària.

En aquesta segona edició el torneig ha continuat creixent amb un nou èxit de participació ja que enguany han pres part  135 alumnes, representants de 6 centres educatius. Entre les escoles del país, apart de l’EASESC, també han pres part l’escola andorrana de segona ensenyança d’Ordino, el Col·legi Janer, el Colegio Español Maria Moliner, l’Àgora Andorra International School i el British College of Andorra juntament amb el Joan Brudieu de La Seu d’Urgell.

Amb aquesta iniciativa l’escola de Santa Coloma ha consolidat una competició que ha rebut molt bona acollida entre els alumnes de secundària ja que es tracta d’una bona activitat integradora que afavoreix les relacions entre centres educatius i, per tant, entre els seus alumnes, tots ells units per la mateixa afició on poden compartir coneixements.

El torneig s’ha disputat per sistema suïs a 9 rondes amb un ritme ràpid de 5 minuts per jugador per tota la partida, contant amb la supervisió dels àrbitres de la FEVA pel seu correcte desenvolupament, que, dit sigui de pas, no ha presentat cap tipus de problema.

El principal favorit, i de fet campió de la primer edició, era en Serni Ribera del Col·legi Janer. Amb un llarg currículum a les seves esquenes era de preveure que guanyaria el torneig sense gaires dificultats i així ha estat amb 9 de 9 i una clara superioritat respecte els seus rivals.

La lluita per completar el podi, en canvi, era més oberta i diversos jugadors es trobaven amb opcions. Finalment la representant de l’escola andorrana d’Ordino, Jana de la Riva, amb 8 punts de 9 (només derrota davant el campió) s’ha endut la segona plaça, quedant també millor jugadora del torneig. La tercera plaça ha estat per l’alumne de l’escola amfitriona, l’andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma, Aleix Guardia amb 7’5 punts, completant un bon torneig i superant en mig punt a quatre companys de la seva escola que han finalitzat amb 7 punts ocupant les places del 4t al 7è de la classificació.

Precisament, per la classificació per equips i per tant obtenir el premi a la millor escola, calia sumar el resultat dels seus cinc millors jugadors i el fet d’haver ocupat totes aquestes places de la classificació general ha atorgat el primer premi a l’EASESC amb 35’5 punts, seguit del Col·legi Janer amb 34 i l’EASEO amb 33.

Esperem que el 2024 es pugui continuar amb la tercera edició i tanmateix que es pugui ampliar el nombre de centres participants. Esperem que en un futur tots els centres de secundària del país hi puguin estar representats!

Galeria de fotografies a Flickr

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20230518 Interescolar EASESC

20230518 Interescolar EASESC

20230518 Interescolar EASESC

20230518 Interescolar EASESC

20230518 Interescolar EASESC

20230518 Interescolar EASESC