6 representants del GEVA-CEA en un torneig amb més de 500 jugadors!

Durant les vacances de Setmana Santa, del 5 al 10 d’abril, s’ha celebrat a La Nucia el «VII Torneo Internacional de Ajedrez Semana Santa», un dels tornejos més durs del calendari espanyol. Aquesta competició ha estat tota una festa per als amants de l’escacs, ja que ha comptat amb la participació de més de 500 jugadors, incloent 6 representants del GEVA-CEA.

El torneig s’ha disputat al «Camilo Cano Sports Center», que ha acollit una gran quantitat de jugadors amb comoditat i amplitud. El campió d’aquesta edició ha estat el gran mestre ucranès Yuri Solodovnichenko, qui ha guanyat en el desempat amb 7,5 punts. Al podi l’han acompanyat el gran mestre xinès Pi Xu P i el gran mestre rus Maksim Chigaev, qui ha jugat sota la bandera de la FIDE.

El millor representant andorrà ha estat Serni Ribera, amb 5½ punts dels 9 possibles, acabant en 103ena posició. En Serni ha realitzat molt bon torneig només perdent contra jugadors titulats en partides disputades. Cal destacar la seva victòria en la ronda 5 contra el Mestre Internacional espanyol Alberto Quintin.

Amb 5 punts i en 155ena posició trobem a Esteve Mateu, amb una bona actuació tot i conformar-se en la última ronda amb unes taules en una posició avantatjosa. En el seu cas, destacar les taules en la ronda 7 contra el Mestre Internacional peruà Filemon Cruz.

La resta de jugadors de l’expedició andorrana, Cristofer Luke, Josep Maria Ribera, Sergi Pham i Marc Ribera han acabat amb 4 punts. Havien començat amb bon peu la competició, però el desgast i la exigència, sobretot en les rondes dobles, han afectat al seu joc, demanant no ser emparellats en la última ronda. Tot i això, han tingut resultats importants, com les taules en la ronda 6 de Cristofer Luke contra el Mestre Fide portuguès Andre Martins.

Per acabar agrair als organitzadors, el Club de Ajedrez Dama Negra i a Patricia Claros Aguilar, la feina feta en la edició d’enguany.

Crònica a «Eventos de Ajedrez»
Resultats i classificacions a Chess-Results
Galeria fotografies organització
Galeria Flickr

VII Torneo Internacional de Ajedrez La Nucia

Josep Mª Ribera

VII Torneo Internacional de Ajedrez La Nucia

Sergi Pham

VII Torneo Internacional de Ajedrez La Nucia

Serni Ribera

VII Torneo Internacional de Ajedrez La Nucia

Esteve Mateu

VII Torneo Internacional de Ajedrez La Nucia

Cristofer Luke

Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Jugador GEVA-CEA