Participació de Marc Martínez a sub18 i Andria Ercoli a sub14

Aprofitant les vacances de Setmana Santa, concretament del 1 al 6 d’abril s’ha celebrat una nova edició del Campionat de Catalunya per edats, categories sub8 a sub20, on han pres part dos jugadors del GEVA-CEA, Marc Martínez a la categoria sub18 i Andria Ercoli a la categoria sub14.

Enguany la Federació Catalana d’Escacs ha canviat la seu que ha estat més habitual en els darrers anys, La Pineda, traslladant la competició a la població de Cambrils. També s’ha modificat el format ja que fins ara els jugadors, acompanyants, entrenadors, àrbitres i tots els participants que prenen part en l’organització de l’esdeveniment es trobaven allotjats en un mateix hotel que, a l’hora, allotjava la sala de joc del mateix. Enguany, en canvi, eren tres els hotels que han arribat a allotjar tot el volum de gent implicada incloent també les sales de joc del campionat, ja que aquests, dividits per categories i/o retransmissions s’han realitzat a l’Hotel Sort Port (hotel principal i sala de joc de sub8 a sub14) i l’Hotel Port Eugeni (sala de joc de sub16 a sub20 més retransmissions.

Pel que fa a l’actuació dels nostres jugadors, Andria Ercoli a sub14 sortia amb el número 48 del rànquing inicial i ha finalitzat en el lloc 46, és a dir realitzant una actuació teòricament al seu nivell. El cert, però, és que l’Andria es va saber recuperar d’un mal inici de torneig on fins i tot va perdre alguna partida igualada. Això podia fer pensar que tindria un mal resultat, però va saber recuperar-se amb tres victòries consecutives. Va arribar a la novena ronda amb 4½ de 8 amb opcions, si guanyava, de superar el seu rànquing inicial. Malgrat la derrota va pujar ELO gràcies als seus bons resultats enfront rivals teòricament superiors.

La categoria sub18 és força complexe i amb un nivell elevat i en Marc Martínez no ha tingut el seu millor torneig. En Marc ha finalitzat en el lloc 21è amb 5 punts, una mica per sota del seu rànquing ja que sortia el 14è. Va començar molt dubitatiu amb dues taules en dos partides que va tenir guanyades. Es va recuperar amb dues victòries col·locant-se amb 3 de 4 però a partir d’aquí no va poder puntuar amb els rivals teòricament superiors, fent-ho només amb els de rànquing inferior. Tot i la seva baixada de punts d’ELO el torneig va servir per aprendre i ara cal treballar en els errors que s’han comès per poder millorar el nivell al llarg de la temporada.

La valoració general és positiva en un torneig molt exigent i amb molt poc temps de descans. Aprofitem també per felicitar els campions de totes les categories d’un esdeveniment que, sumant tots els participants, ha aplegat uns 500 jugadors.

Galeria de fotografies a Flickr
Galeria de fotografies Federació Catalana d’Escacs
Enllaç a chess-results

2023 Catalunya Edats

Marc Martinez (sub18)

2023 Catalunya Edats

Andria Ercoli (sub14)

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA