Jornada horrorosa pels jugadors andorrans

La quarta ronda no ha començat gens bé pels interessos dels nostres jugadors. Així tant en Jordi Fluvià com l’Ariadna de la Riva han perdut en només una hora de joc, fet gens habitual però que en ocasions, i sense saber ben bé perquè, succeeix.

En Jordi, amb les peces blanques, ha fet un pla potser un tant dubtós a l’obertura, però no era tant greu com per perdre ja que la posició es mantenia igualada. Ha estat una errada molt greu de càlcul el que ha precipitat la partida al ometre un sacrifici del seu rival que decidia la partida.

Per la seva banda l’Ariadna ha comès una errada similar. En una variant teòrica i prou coneguda ha barrejat variants i en lloc de sorprendre al seu oponent ha estat ella la sorpresa quan ha vist que la maniobra realitzada no funcionava.

En Daniel Gómez que jugava per obtenir la tercera victòria ha perdut per temps quan tenia una posició guanyadora. El ritme de joc, sense control a la jugada 40, és un tant estressant, especialment quan fa temps que no jugues i en Daniel ho ha acabat pagant després de fer una bona partida.

Pel que fa als altres jugadors amb dos punts, en Serni Ribera ha fet taules amb l’espanyol Adrian Garcia (ELO 2234) en una partida molt sòlida on ha desaprofitat un moment clau en el que podia haver aconseguit un avantatge decisiu. En qualsevol cas bon resultat enfront un jugador superior.

Tampoc ha tingut sort en Josep Mª Ribera que s’enfrontava a la gran mestre femenina de Rumania Mihaela Sandu. Amb una Siciliana oberta contra la Najdorf el Pepe ha dominat en tot moment al seu rival i quan semblava que tenia el triomf a tocar ha comès una greu errada de càlcul que ha permès la seva rival defensar-se i guanyar material. Una llàstima perquè no sempre es té un rival d’aquestes característiques a punt per la victòria.

En Cristofer Luke en canvi no ha tingut cap opció amb les peces negres davant el mestre FIDE alemany Rudolf Braeuning que coneixia molt millor l’obertura i ha obtingut una posició guanyador al sortir d’aquesta.

L’Àlex Alcón i el Marc Martínez han protagonitzat el duel de la jornada al enfrontar-se entre ells que s’ha endut el Marc en una partida força complicada. Una llàstima que s’hagin creuat entre ells quan precisament el que es busca prenent part en competicions a l’estranger és precisament enfrontar-se a jugadors nous amb els que aprendre i millorar.

En Jaume Alcón amb les peces negres no ha passat de les taules, mentre que la Jana de la Riva i l’Alfred Alcón continuen sense poder puntuar i avui han perdut novament amb rivals superiors.

El resultat general d’avui ha estat mol dolent per diverses circumstàncies, però consola pensar que són errades fruits de la manca de competició. Esperem que poc a poc vagin recuperant el ritme de joc tant necessari per afrontar partides llargues sense perdre la concentració.

Si repassem la classificació després d’aquesta ronda els nostres jugadors es troben amb la següent puntuació: Jordi Fluvià i Serni Ribera 2’5 punts, Daniel Gómez, Josep Mª Ribera, Cristofer Luke i Marc Martínez 2, Ariadna de la Riva, Àlex i Jaume Alcón 1, Alfred Alcón i Jana de la Riva 0.

A continuació els enllaços oficials per seguir el torneig.

Web Oficial Open Benasque
Resultats i classificacions a chess-results
Resultats i classificacions a info64
Retransmissió en directe chess24
Galeria de fotografies a Flickr

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA