Bona participació en el primer torneig on-line!

Fins a 77 jugadors van prendre part ahir, 23 de juliol, en el Torneig de ràpides de la Festa Major d’Escaldes-Engordany que en aquesta ocasió, i degut a la situació actual per la COVID-19 es va decidir fer online per primera vegada mitjançant la plataforma lichess.org.

El torneig, organitzat pel Grup d’Escacs Valls d’Andorra i amb el suport de la Unió Proturisme d’Escaldes va fer difusió per les xarxes socials i finalment jugadors de Lleida, Aragó o el País Basc es van animar per participar-hi juntament amb els jugadors del Principat.

Durant l’hora i mitja que va durar la competició la classificació es va anar movent, però un jugador va destacar per sobre dels altres ja que molt aviat va prendre el lideratge per poc a poc anar incrementant l’avantatge respecte els seus perseguidors acabant eduent-se la victòria.

Per tant, el guanyador d’aquesta edició i que podrà gaudir d’un val de dues nits per a dues persones amb esmorzar a Hotel Panorama**** fou el mestre internacional aragonés Alfonso Llorente que, en aquest ritme ràpid, va demostrar estar un nivel per sobre de la resta de participants sumant 65 punts. De fet va aconseguir 17 victòries de les 18 partides que va jugar, perdent només la darrera, intrascendent per la classificació final, davnt un dels jugadors del Principat en Daniel Gómez, que va finalitzar en el cinquè lloc.

La segona plaça fou pel mestre internacional basc Iñigo Argandoña qui, amb 40 punts, va superar pel desempat al jugador local Esteve Mateu que va fer la mateixa puntuació però jugant més partides. Ambdós són guanyadors de targetes de compra pels establiments MyMac i Viladomat.

El darrer premi, una targeta regal per Perfumeries Júlia fou el jugador de Lleida justban22 que va finalitzar en el quart lloc amb 36 punts.

Es pot consultar la llista final de jugadors amb la classificació al següent enllaç de lichess.org

Per accedir als premis els guanyadors hauran d’enviar per email a escacsandorra@gmail.com les seves dades completes: Nom i cognoms, e-mail, nick de lichess i telèfon mòbil perquè l’organització pugui contactar amb ells segons es publica a les bases del torneig.

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA