Guerau Masagué i Ricardo Rodríguez al capdavant amb 7 punts

La darrera jornada amb ronda doble ha començat bé ja que amb poc més de dues hores en Josep Mª Ribera signava les taules enfront el número dos del rànquing, el mestre FIDE i representant de Madrid Gabriel Quispe amb qui ha jugat a la taula 3.

Amb les peces negres el jugador andorrà ha sorprès al seu rival amb un sacrifici de peó a l’obertura que li ha atorgat una bona compensació gràcies al ràpid desenvolupament de les seves peces. Les blanques han hagut de trobar la manera de retornar el material per simplificar la posició i arribar a un final igualat. Tot i això unes imprecisions han permès que les negres acabessin amb avantatge, moment en que s’ha signat l’empat ja que no ho han sabut aprofitar.

Més tard era en Àlex Alcón qui signava el mateix resultat, taules, amb la jugadora de Canàries Valeria Bethancourt. La partida no ha començat bé ja que l’Àlex ha perdut un peó a l’obertura. Això li ha fet anar a remolc al llarg d’una bona estona, però gràcies a la tenacitat a pogut anar simplificant la posició fent que el material de desavantatge no fos rellevant.

A la tarda s’ha celebrat la vuitena ronda, amb partides decisives per molts jugadors que han pogut pujar posicions de cara a la darrera ronda que es celebrarà demà al matí.

En Josep Mª Ribera ha repetit color tornant a defensar les peces negres, en aquesta ocasió amb el representant navarrès Juan Labiano a la taula número sis.

Aquí, en canvi, la partida no ha començat bé ja que, a diferència de la ronda matinal, el sorprès a l’obertura ha estat el nostre jugador. Malauradament no ha recordat amb exactitud la teoria en una variant que demana una exigència molt precisa per no caure en una posició inferior com li ha acabat passant.

Durant una bona estona la posició ha estat molt delicada, però la resistència d’en Josep Mª combinada amb la poca precisió del rival li han permès obtenir contra joc degut a que el seu rival ha valorat malament una posició amb dos peons d’avantatge. De fet la partida s’ha igualat i fins i tot les possibilitats de les negres semblaven una mica favorables. Però precisament el desgast de la primera part de la partida li ha fet prendre un seguit de decisions errònies per acabar perdent la partida. D’aquesta manera es queda amb 5½ punts de 8 rondes a manca de la partida de demà.

L’Àlex en canvi a la tarda ha tingut una partida molt més còmode i jugant al seu nivell ha superat amb claredat la seva rival, la castellanomanxega Belén Hernández a qui no ha donat cap oportunitat de lluita. Així recupera posicions i es troba amb 3½ punts a la classificació.

Per la part alta moltes sorpreses. La ronda doble ha deixat alguns dels favorits sense opcions mentre que d’altres jugadors menys coneguts han aprofitat el bon nivell de forma per situar-se a la part alta de la taula.

El torneig es decidirà demà al matí i d’entrada dos jugadors amb 7 punts, Guerau Masagué (Catalunya) i Ricardo Rodríguez (Andalusia). Amb 6½ quatre jugadors, Maria Eizaguerri (Aragó), Andrés Luque (València), Juan Labiano (Navarra) i José Escartin (Aragó). Amb 6 punts el grup perseguidor és molt més ampli, ja que està conformat per 9 jugadors. La darrera ronda promet ser molt interessant!

A continuació els enllaços oficials per seguir el torneig.

Federación Española de Ajedrez
Resultats i classificacions a info64
Retransmissió en directe chess24
Galeria de fotografies FEDA a Facebook
Galeria de fotografies a Flickr

Josep Maria Ribera Veganzones

Josep Mª Ribera Veganzones

Alex Alcon Llosada

Àlex Alcón Llosada

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA