Derrota a casa enfront l’Olot

Aquesta desena ronda, tercera del grup en la lluita per evitar el descens, no ha estat propícia pels interessos del GEVA-CEA. La visita de l’Olot en un encontre per la lluita de les posicions capdavanteres del grup va concloure amb una clara derrota per 3½-6½.

El matx va començar bé degut a una baixa de darrera hora de l’equip visitant, donant així el primer punt per l’equip andorrà en el novè tauler on debutava en el primer equip en Marc Ribera. Les dues hores següents de joc foren bàsicament d’igualtat ja que l’encontre es mantenia equilibrat i les partides que van finalitzar en aquest període van acabar en taules.

Així en Lance Henderson signava l’empat amb el gran mestre Levan Aroshidze en el primer tauler. Mateix resultat en el segon entre Oscar de la Riva i el gran mestre Eric Prie juntament amb les taules al vuitè d’en Marc González enfront Luis A. Terry.

Aquestes alçades no hi havia cap partida definida i es preveia que seria cap a la tercera hora de joc quan alguna d’aquestes es decantaria. Malauradament tot just aquesta fou la derrota en el tercer tauler d’en Serni Ribera que perdia en una posició on semblava que tenia bones possibilitats en el mig-joc enfront el mestre FIDE Àlex Vidal.

A continuació, dues taules més, en el quart tauler de Sergi Pham i en el vuitè d’en Marc Martínez. així el marcador es col·locava 3½ a 3½ a manca de tres partides. Malauradament aquestes no presentaven bones perspectives pels interessos locals per, de fet, acabar perdent les tres. Així les derrotes de Daniel Gómez, Raül Garcia i Cristofer Luke donaven la victòria a l’Olot que amb aquest resultat, i a manca d’una jornada per acabar la Lliga Catalana, es consolida com a líder del grup del descens.

Tot no són males notícies ja que els resultats de la jornada d’aquesta lliga de 8 equips deixen el GEVA-CEA en tercera posició amb 4 punts, i si tenim en conte els encreuaments de la darrera ronda, que es celebrarà el dissabte 15 d’abril, l’equip ja està matemàticament salvat i per tant s’ha assolit l’objectiu de l’inici de temporada, mantenir-se a la Divisió d’Honor.

El GEVA-CEA jugarà la darrera jornada amb l’equip del Sant Andreu que es troba en la mateixa situació, també amb 4 punts.

 

  ANDORRA   3½ – 6½   OLOT
1 Henderson, Lance 2500 GM ½-½ 2586 GM Aroshidze, Levan
2 De la Riva, Oscar 2519 GM ½-½ 2476 GM Prie, Eric
3 Ribera, Serni 2308 CM 0 – 1 2461 MF Vidal, Alex
4 Pham, Sergi 2278 MC ½-½ 2350 MC Triadu, Jordi
5 Gómez, Daniel 2294 MF 0 – 1 2343 Aymerich, Eduard
6 Garcia, Raül 2259 MF 0 – 1 2350 Molina, Daniel
7 González, Marc 2256 MC ½-½ 2243 Terry, Luis A.
8 Martínez, Marc 2220 ½-½ 2237 MC Viñardell, Sergi
9 Ribera, Marc 2204 1 – 0 2171 Pinyol, David
10 Luke, Cristofer 2191 MC 0 – 1 2157 MC Pages, Jordi
Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20230325 GEVA-CEA vs Olot

GEVA-CEA vs Olot

20230325 GEVA-CEA vs Olot

GEVA-CEA vs Olot

20230325 GEVA-CEA vs Olot

GEVA-CEA vs Olot

20230325 GEVA-CEA vs Olot

GEVA-CEA vs Olot