Victòria en el desplaçament a Almenar!

Aquest diumenge el GEVA-CEA «B» es va desplaçar a Almenar per disputar la setena ronda de la Lliga Catalana. Després de dues setmanes sense guanyar després de l’empat a Balaguer i la derrota enfront el líder del grup el Tres Peons «B», el filial andorrà anava molt motivat a l’encontre amb moltes ganes de retrobar-se amb la victòria i mantenir-se així en la part alta de la classificació.

El matx no començava gaire bé ja que un dels jugadors no es va poder desplaçar per problemes de salut d’última hora, així doncs el GEVA-CEA «B» començava amb un punt en contra l’enfrontament contra l’Almenar. Poc després el Jordi Muratet tornava la igualtat al marcador després de guanyar una partida molt còmoda on va guanyar material molt aviat el que li va permetre anar augmentant la seva avantatge i guanyar més material per endur-se així la primera victòria de l’equip andorrà.

El següent en acabar va ser el Paco, després d’una errada del Paco que el seu rival no va aprofitar es va arribar a un final molt equilibrat on els dos jugadors van signar les taules. El següent jugador en acabar va ser el David Sinfreu que va aconseguir guanyar la dama després d’una errada de la seva rival i tot i continuar lluitant el David va fer valdre la dama de més guanyant una partida molt còmoda.

La següent partida en finalitzar va ser la de la Júlia que en una bona posició va eludir una amenaça del seu rival deixant-se una torre i va haver d’abandonar. Amb 2½ – 2½ el Pepe Ribera va guanyar un final que semblava igualat però on va jugar millor que el seu rival i va aprofitar les imprecisions per activar el seu rei i poder guanyar així el final donant avantatge a l’equip andorrà que es col·locava 2½ – 3½.

Poc després al primer tauler, el Marc Ribera, sumava un punt més per al GEVA-CEA «B» després d’una partida on va aprofitar molt bé la activa parella d’alfils que tenia per atacar al rei rival deixant-lo així en xarxa de mat que va obligar al jugador local a inclinar el seu rei.

El Joan Guerra va tenir una bona partida acceptant un gambit del seu rival on el Joan Guerra es va quedar amb dos peons d’avantatge i va neutralitzar la iniciativa rival, així doncs va jugar sense donar cap tipus de contra-joc al seu rival i anant poc a poc assolint ell la iniciativa el que li va permetre materialitzar la seva avantatge i guanyar una bona partida que donava ja la victòria a l’equip andorrà. Amb el matx ja decidit el Montraveta signava taules en un final complicat però que semblava que cap dels dos jugadors va voler forçar.

L’última partida en acabar va ser la del Cristofer, i no es d’estranyar ja que va ser una partida molt tancada on es va canviar el primer peó a la jugada 40 quan la majoria de les partides ja havien finalitzat. Això va fer que ambdós jugadors van consumir la majoria del seu temps quan encara quedaven la majoria de peces al taulell. Quan la partida es va començar a obrir i a complicar, ambdós amb destrets de temps, van cometre alguns errors però la bona posició del Cristofer que va dominar en espai tota la partida i tenia totes les peces molt actives i el rei rival no gaire protegit va llançar un atac que tot i deixar-se una qualitat va arribar a una posició guanyada on no va trobar la manera de rematar i va permetre a la dama rival entrar al seu territori on va començar a fer escacs al rei del Cristofer que no va poder evitar les taules.

Resultat final de 3½-6½ que deixa al GEVA-CEA «B» com a segon classificat en lloc de promoció per pujar a la Primera Divisió Catalana.

  ALMENAR   3½ – 6½   ANDORRA B
1 Arno, Arnau 2235 0 – 1 2204 Ribera, Marc
2 Sanuy, Albert 2115 ½ – ½ 2191 MC Luke, Cristofer
3 Puig, Tomàs 2108 0 – 1 2177 Guerra, Joan
4 Estruch, Guim 2039 0 – 1 2204 Ribera, Josep
5 Degracia, Jose A. 2033 ½ – ½ 2007 Rechi, Francesc
6 Mir, Jordi 2011 1 – 0 2003 Muratet, Júlia
7 Biosca, Jordi 1953 1 – 0 1960 Casanovas, Eric
8 Garcia, Héctor 1926 ½ – ½ 1925 Montraveta, Josep Mª
9 Ruiz, Lluís 1856 0 – 1 1833 Muratet, Jordi
10 Carnice, Elisa 1390 0 – 1 1818 Sinfreu, David
Cristofer Luke Brezmes

Cristofer Luke Brezmes

Candidate Master | Professor FEVA

2023/0305 Almenar vs GEVA-CEA B

Almenar vs GEVA-CEA B

20230305 Almenar vs GEVA-CEA B

Almenar vs GEVA-CEA B

2023/0305 Almenar vs GEVA-CEA B

Almenar vs GEVA-CEA B

20230305 Almenar vs GEVA-CEA B

Almenar vs GEVA-CEA B