Primera victòria de la temporada!

Aquest dissabte 3 de febrer el GEVA-CEA A s’ha enfrontat al Vila Olímpica en la tercera ronda de la Divisió d’Honor de la Lliga Catalana d’Escacs. El GEVA-CEA A partia com a favorit teòric, però el Vila Olímpica ha presentat gairebé el seu equip titular, fent que qualsevol dels 3 resultats fos possible.

El matx ha començat amb unes taules ràpides en el segon tauler per part de Jordi Fluvià, qui tenia una posició molt tancada on no era clar com aconseguir desequilibri. Poc després Marc González aconseguiria el primer punt per l’equip del principat en el novè tauler, en una partida on ha neutralitzat l’intent d’atac del seu rival per imposar-se amb el contra joc en l’altre flanc.

Poc després el matx s’igualaria en el quart tauler amb la derrota de Josep Maria Ribera qui, després d’una imprecisió en l’obertura, no ha aconseguit frenar la iniciativa rival. En el setè tauler, Dani Gómez tornaria a ficar per davant el GEVA-CEA en la única victòria amb peces negres del matx, demostrant un joc molt dinàmic típic de la Najdorf.

De nou arribaria la igualtat amb la derrota de Rafael González en el sisè tauler, on una imprecisió li ha costat un desavantatge material que no aconseguir revertir. En el cinquè tauler Joel Visa faria taules després d’una partida on ha portat la iniciativa però que no ha aconseguit imposar-se. Sergi Pham també faria taules en el setè tauler, en el seu cas ha entrat en un final perdedor però ha aprofitat un recurs per fer que el seu rival s’equivoqués i salvar mig punt.

Amb una igualtat màxima a 3½ punts, el GEVA-CEA sentenciaria el matx en el primer i tercer tauler, per part d’Oscar de la Riva i Serni Ribera respectivament. El guió d’ambdues partides ha estat molt similar, amb el jugador de peces blanques portant sempre la iniciativa, imposant poc a poc l’avantatge de forma magistral fins a materialitzar la victòria.

La última partida, tot i acabar sent irrellevant pel resultat, ha estat la més oberta i entretinguda del matx. En Marc Ribera, qui debutava en el primer equip, ha fet taules en una partida on semblava que s’imposaria poc a poc; en aquest escenari el seu rival ha llençat un atac molt arriscat que ha complicat la posició fent molt difícil predir el resultat, finalment entrant en un final de taules.

Amb aquest resultat el GEVA-CEA A fa un pas important per consolidar-se en la Divisió d’Honor. La setmana que ve tornarà a jugar al Principat, en aquest cas contra el Barcelona, un dels rivals més forts del grup.

 

  GEVA-CEA   6 – 4   VILA OLÍMPICA
1 De la Riva, Oscar 2523 GM 1 – 0 2369 MC Rojano, Carlos
2 Fluvià, Jordi 2492 MI ½-½ 2365 MF Martínez, Xavier
3 Ribera, Serni 2429 MF 1 – 0 2350 MF Ventura, Maxim
4 Ribera, Josep Mª 2306 CM 0 – 1 2377 MC Ventura, Alexandre
5 Visa, Joel 2306 MF ½-½ 2274 MC Fortuny, Jordi
6 González, Rafael 2301 MF 0 – 1 2253 MC Cano, Ivan
7 Pham, Sergi 2252 MC ½-½ 2232 Serra, Oriol
8 Gómez, Daniel 2253 MF 1 – 0 2223 Plà, Nel
9 González, Marc 2252 MC 1 – 0 2179 Martínez, Carlos
10 Ribera, Marc 2241 ½-½ 2150 Toquero, Pau
Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Capità GEVA-CEA

20240203 GEVA-CEA vs Vila Olimpica

GEVA-CEA vs Vila Olímpica

20240203 GEVA-CEA vs Vila Olimpica

GEVA-CEA vs Vila Olímpica

20240203 GEVA-CEA vs Vila Olimpica

GEVA-CEA vs Vila Olímpica

20240203 GEVA-CEA vs Vila Olimpica

GEVA-CEA vs Vila Olímpica

20240203 GEVA-CEA vs Vila Olimpica

GEVA-CEA vs Vila Olímpica

20240203 GEVA-CEA vs Vila Olimpica

GEVA-CEA vs Vila Olímpica