Victòria enfront l’Ateneu Colón

Aquest dissabte 4 de febrer el GEVA-CEA s’ha desplaçat a Barcelona per enfrontar-se al Ateneu Colon en la tercera ronda de la Lliga Catalana, un dels equips que portava ple de victòries en aquest inici de lliga.

La primera sorpresa del matx ha estat la baixa d’última hora del segon tauler local per un procés gripal, fet que li ha donat a Oscar de la Riva la victòria per incompareixença. Les incompareixences no són massa freqüents, però el nostre jugador en porta dues seguides, fet estadísticament molt poc probable.

Poc després, el marcador es ficaria 1-2 amb les taules en el sisè i novè tauler per part de Daniel Gómez i Marc González respectivament. En les dues partides els jugadors han acordat taules a les poques jugades al sortir de l’obertura en igualtat.

El següent resultat també ha estat taules, en el vuitè tauler, però en aquest cas en una partida més lluitada. En Raul Garcia ha sortir amb avantatge en l’obertura i tenia una partida plàcida. No obstant, el seu rival ha trobat un pla defensiu interessant qui li ha servit per simplificar la posició i arribar en un final sòlid on el nostre jugador no ha aconseguit materialitzar l’avantatge.

Poc després, l’Ateneu Colon igualaria en matx guanyant en el cinquè tauler. En Sergi Pham s’ha vist sorprès per la preparació del seu rival i ha quedat inferior en l’obertura. Tot i això, ha aconseguit recuperar-se i igualar, però un error en un final equilibrat li ha costat el punt.

La igualtat en el marcador seguiria amb els dos següents resultats les taules en el tercer i setè tauler per part de Serni Ribera i Rafa González. En Serni ha jugat una partida molt sòlida, neutralitzant les idees d’atac del seu rival. Poc a poc ha anat castigant l’optimisme rival aconseguint millorant la seva posició. Malgrat quedar-se millor no ha estat avantatge suficient per aconseguit guanyar i els jugadors han firmat l’empat. La partida d’en Rafa ha seguit un guió similar; tot i que en el seu cas l’atac rival semblava més efectiu, en Rafa ha trobat els recursos defensius per assecar la posició.

Amb 3½-3½ i a falta de tres partides, el matx s’ha decantat a favor nostre gràcies a la victòria en el quart tauler d’en Josep Maria Ribera. En Pepe ha guanyat de forma molt convincent en una partida estratègica de peó de dama aïllat; castigant aquesta debilitat i millorant poc a poc les seves peces, ha neutralitzat el contra joc rival, enduent-se així el punt.

El 3½-5½ arribaria amb una altra victòria, en aquest cas en el desè tauler per part d’Esteve Mateu. L’Esteve ha sortit amb molt bona posició de l’obertura; no obstant, en els destrets de temps la partida ha estat molt oberta i no tenia un resultat clar. Finalment el seu rival ha comes unes errades greus quan la posició era equilibrada.

Amb el matx decidit, només quedava la partida en el primer tauler de Lance Henderson. En Lance ha jugat un esquema interessant contra el Londres que li ha donat iniciativa i una lleugera avantatge. El nostre jugador ha intentat de totes les formes possibles materialitzar aquesta avantatge però el seu rival, el Gran Mestre Marc Narciso, ha suportat la llarga pressió fins arribar a un final de taules.

El matx ha finalitzat 4-6 a favor del GEVA-CEA, un resultat molt important que, amb 2 punts de 3, dona aspiracions a l’equip per aspirar enguany a classificar-se per la fase final. Per tal d’aconseguir aquest objectiu, inèdit per l’equip andorrà, seran clau els resultats dels següents dos enfrontaments: dissabte 11 de febrer a casa contra el Cor de Marina i dissabte 18 de febrer en la visita a Vendrell.

  ATENEU COLÓN   4 – 6   ANDORRA
1 Narciso, Marc 2457 GM ½-½ 2500 GM Henderson, Lance
2 Ramírez, Jorge A. 2388 MF 0 – 1 2519 GM De la Riva, Oscar
3 Tallo, Imar 2378 MC ½-½ 2308 CM Ribera, Serni
4 Piñero, Xavier 2384 MC 0 – 1 2284 CM Ribera, Josep Mª
5 Hernando, Julio 2340 MI 1 – 0 2278 MC Pham, Sergi
6 Moreno, Jordi 2368 MC ½-½ 2294 MF Gómez, Daniel
7 Mayo, Martí 2348 MF ½-½ 2309 MF González, Rafael
8 Mínguez, Raul 2333 MC ½-½ 2259 MF Garcia, Raül
9 Garzón, Josep M. 2278 MC ½-½ 2256 MC González, Marc
10 Valls, Artur 2270 MC 0 – 1 2202 Mateu, Esteve
Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Jugador GEVA-CEA

20230204 Ateneu Colón vs GEVA-CEA

Ateneu Colón vs GEVA-CEA

20230204 Ateneu Colón vs GEVA-CEA

Ateneu Colón vs GEVA-CEA

20230204 Ateneu Colón vs GEVA-CEA

Ateneu Colón vs GEVA-CEA

20230204 Ateneu Colón vs GEVA-CEA

Ateneu Colón vs GEVA-CEA