Continua la ratxa amb la tercera victòria!

Aquest dissabte es va jugar al local del GEVA la tercera ronda de segona divisió de la lliga catalana entre el GEVA-CEA «B» i el Molins de Rei.

Es preveia un matx molt igualat i lluitat tot i que en 9 dels 10 taulells l’equip visitant superava en ELO a l’equip andorrà, la diferència no era tanta com en altres enfrontaments i l’equip a demostrat jugar a un nivell per sobre del que indica el seu ELO.

El matx va començar amb unes taules molt aviat de Júlia Muratet que va sortir bé de l’obertura i el seu rival, incòmode en aquella posició i havent gastat molt temps per les primeres jugades va oferir taules i la jugadora local tenint en compte que el rival tenia 100 punts d’ELO més que ella i jugava amb negres va acceptar.

Poc després la Maria Galera donava el primer punt a l’equip local guanyant contundentment la seva partida i molt aviat també, així doncs l’equip andorrà es col·locava 1½-½ a favor.

La alegria no va durar massa ja que al primer taulell (on més diferència d’ELO havia) el Marc Martínez va caure en una trampa a l’obertura que el va deixar amb peó de menys i pitjor posició. Va lluitar, però el joc precís del seu rival va fer que hagués d’abandonar, igualant així el marcador 1½-1½.

Es va haver d’esperar una bona estona perquè el marcador es mogués i va ser a favor de l’equip local ja que el Cristofer va tenir una partida còmoda aconseguint petits avantatges per finalment en una combinació tàctica, va guanyar material i així la partida.

Novament l’equip visitant va posar la igualtat al marcador, l’Eric Casanovas va jugar un atac indi, tenia totes les peces al flanc de rei preparant un atac contra el rei rival mentre el seu rival guanyava iniciativa al flanc de dama.Tenia bona pinta la partida ja que semblava que l’atac al flanc de rei decidiria la partida però un error tàctic va deixar l’Eric amb peça de menys i no va aconseguir suficient compensació, així doncs després d’una bona defensa per part del jugador visitant l’Eric va haver d’abandonar deixant el marcador 2½-2½.

El matx va continuar igualat després de les dues taules primer del Montraveta que amb peó de més no vas voler arriscar i va acceptar les taules proposades pel seu rival i poc després el David Sinfreu tenia una posició amb qualitat de menys a canvi de dos peons però amb un cavall molt ben ubicat on semblava que podria guanyar la partida però el seu rival va aconseguir entrar amb la seva Dama per fer escacs al rei del David i la única manera d’evitar les taules per escac continuu era molt arriscada i va decidir acceptar les taules.

El marcador estava igualat 3½-3½ però les tres partides que encara estaven en joc pintaven molt bé per l’equip local. L’Alexandra arribava a un final de dama i cavall contra dama amb peons pels dos jugadors on l’únic que havia d’evitar era un possible escac continuu, l’Alexandra va jugar molt bé evitant totes les entrades de la dama enemiga i millorant poc a poc per finalment amb una combinació sacrificant el seu cavall simplificar la posició arribant a un final de reis on el rei rival no podia parar la coronació d’un dels peons i va haver d’abandonar.

El Paco va fer una partida impecable, superant al seu rival des del principi. Va anant guanyant espai i millorant totes les seves peces mentre va deixar al seu rival sense cap tipus de contra-joc, va anant acumulant peces al flanc de rei fins que finalment quan ja ho tenia tot a punt va sacrificar una peça que el seu rival no va poder acceptar, Amb destrets de temps i estant pràcticament en atzucac amb totes les peces al taulell, el rival va decidir sacrificar una peça per intentar complicar una mica però el joc precís del jugador local va donar un nou punt per l’equip andorrà.

Amb el matx ja decidit, el Matt Henderson jugava un final d’alfil contra cavall i peó de més pel Matt on va acorralar al cavall rival i amb l’ajuda del seu rival guanyar un altre peó i posteriorment el cavall, deixant així el marcador final en 6½-3½.

El GEVA-CEA «B» ha guanyat els seus 3 primers enfrontaments. Molt bones sensacions de l’equip filial en aquesta nova divisió on participa.

  ANDORRA B   6½ – 3½   MOLINS DE REI
1 Martínez, Marc 2220 0 – 1 2384 MC Sanglas, Josep
2 Luke, Cristofer 2191 MC 1 – 0 2087 MC Prats, Joan B.
3 Rechi, Francesc 2007 1 – 0 2127 Carreño, Carles
4 Muratet, Júlia 2003 ½-½ 2104 Vicente, Gabriel
5 Casanovas, Eric 1960 0 – 1 2062 Carrasco, Josep F.
6 Montraveta, Josep Mª 1925 ½-½ 1989 Beltran, Albert
7 Muratet, Alexandra 1912 1 – 0 1968 Palomeras, Eduard
8 Henderson, Matthew 1850 1 – 0 1939 Niubó, Joan
9 Sinfreu, David 1818 ½-½ 1937 Casasampera, Joaquim
10 Galera, Maria 1780 1 – 0 1790 Niñerola, Ernest
Cristofer Luke Brezmes

Cristofer Luke Brezmes

Candidate Master | Professor FEVA

20230204 GEVA-CEA B vs Molins de Rei

GEVA-CEA B vs Molins de Rei

20230204 GEVA-CEA B vs Molins de Rei

GEVA-CEA B vs Molins de Rei

20230204 GEVA-CEA B vs Molins de Rei

GEVA-CEA B vs Molins de Rei

20230204 GEVA-CEA B vs Molins de Rei

GEVA-CEA B vs Molins de Rei