Tercera posició per Cristofer Luke

Del 6 al 8 de gener s’ha celebrat a Alacant el IV Torneig d’Hivern del Club d’Escacs Alacant. Aquest torneig, degut a les seves dates, era una competició interessant de jugar de cara a preparar la Copa i la Lliga Catalana que començaran aquest mes. L’esdeveniment ha comptat amb la participació de 40 jugadors, dels quals 3 representant el GEVA-CEA.

Tot i la curta duració del torneig, el ritme de joc i mínim descans entre rondes feia que la competició fos més dura del que podria semblar. Es van jugar 7 rondes a 60 minuts per jugador i increment de 30 segons per jugada; per tant, era habitual veure els jugadors que acabaven tard havent de jugar immediatament la següent partida, superant així les 6 hores de joc sense descans.

Alberto Vela va ser el campió del torneig guanyant per desempat al segon classificat, el IM Antonio Granero; els 2 jugadors amb 6 punts (5 victòries i dues taules).

En tercera posició, i completant el podi, trobem a un dels nostres jugadors, en Cristofer Luke amb 5½ punts. En Cristofer va realitzar molt bon torneig amb victòries convicents, aconseguint fer taules amb el campió i només perdent amb el segon classificant. Aquesta bona actuació li ha servit també per pujar 30 punts d’ELO.

La cinquena posició també va ser per un dels nostres representants, l’Esteve Mateu. Tot i començar bé la competició, una derrota contra el campió i una altra més sorprenent en la cinquena ronda, el van allunyar de les posicions de podi; acabant amb 5 punts i guanyant 12 punts d’ELO.

El tercer representant del GEVA-CEA, en Sergi Pham, va acabar en 21ena posició. En Sergi no va tenir sort en moments crítics i molts dels seus rivals, tot i el teòric baix ELO, van jugar sorprenent bé contra ell.

Per acabar, agrair a l’organització el tracte rebut i la hospitalitat. Pel interessats en l’activitat escaquista en la zona d’Alacant, visiteu la pàgina web: http://www.eventosdeajedrez.com/