Marc Almeria guanya la 46ª marató d’escacs d’Andorra la Vella

Aquest diumenge 7 d’agost s’ha celebrat a la Plaça Príncep Benlloch d’Andorra la Vella la tradicional Marató d’Escacs. Al torneig van participar un total de 21 jugadors jugant un total de 20 partides a un ritme de 3 minuts per cada jugador amb un increment de 2 segons per jugada amb el sistema Round Robin (lliga).

El campió d’aquesta marató va ser el Marc Almeria que sortia com a favorit fent un total de 19 punts i mig de 20 partides, cedint només unes taules amb l’Àlex Alcón. Tot i ser el favorit te molt de mèrit guanyar 19 partides de 20 tenint en compte que la majoria de participants juguen molt bé.

El segon classificat va ser el Cristofer Luke fent un total de 18 punts de 20 partides, perdent només amb el campió, Marc Almeria i l’Àlex Alcón. Precisament aquest fou el tercer classificat, que tot i fer taules amb el campió i guanyar al Cristofer, es va deixar alguns punts fent un total de 16 punts de 20 partides, fet que demostra el nivell de competitivitat que hi havia. De fet una de les derrotes de l’Àlex de fet va ser amb el seu germà petit en Jaume.

Pel que fa als premis per trams, el millor classificat de menys de 2000 d’ELO va ser per Joseph Palmer, qui no va començar gaire bé el torneig però va remuntar finalitzant en quarta posició amb 14 punts. El millor classificat de menys de 1800 d’ELO fou per en Roque Roldan amb un total de 13’5 punts, finalitzant en cinquena posició. El millor classificat amb menys de 1400 d’Elo va ser el Nicolas Perez. Mentre que el millor classificat amb menys de 1200 ELO fou en Josep Oriol qui de fet, no tenia ELO!

Jugar a escacs al carrer sempre es atractiu tan per jugadors com per espectadors. Aquest diumenge, aprofitant el bon temps que va fer al matí i les festes majors d’Andorra la Vella, centenars de persones passejaven pels carrers cèntrics de la capital, generant una gran expectació al torneig amb persones fent fotos, vídeos, etc…

Fins i tot varies persones es van animar a jugar així doncs, vam muntar un parell de taulers més perquè qui ho desitgés ho pogués fer, sent aquests taulers els últims que es van retirar ja que van estar ocupats tota l’estona.

Galeria de fotografies a Flickr

20220807 Marató d'Escacs d'Andorra

Marató d'Andorra 2022

20220807 Marató d'Escacs d'Andorra

Cristofer Luke, segon

20220807 Marató d'Escacs d'Andorra

Marc Almeria, campió Marató!

20220807 Marató d'Escacs d'Andorra

Marató d'Andorra 2022

20220807 Marató d'Escacs d'Andorra

Marató d'Andorra 2022

20220807 Marató d'Escacs d'Andorra

Àlex Alcón, tercer

Cristofer Luke Brezmes

Cristofer Luke Brezmes

Candidate Master | Professor FEVA