Debut amb victòria de l’equip masculí contra Guyana per 3 a 1

L’equip olímpic debuta en la 44èna edició de les Olimpíades que es celebren del 28 de juliol al 9 d’agost d’enguany a Chennai (Índia).

Desprès de l’arribada i l’acolliment molt calorós i típic d’una gent bolcada en aquest esdeveniment, que volen i tenen moltes ganes de fer-s’ho seu i que sigui exclusiu, l’equip va assistir a la inauguració solemne ahir amb 2 abanderats molt joves i grans promeses andorranes com la Jana de la Riva i el Serni Ribera.

Avui ha comença la competició amb una primera ronda a priori assequible contra la selecció de Guyana. Cal dir que tots els jugadors titulars avui debutaven en una Olimpíada amb els nervis i la pressió que això suposa. El rival teòricament partia amb un nivell d’ELO internacional inferior al dels nostres jugadors però en aquest tipus de competició tots tenen molt nivell i no ens podíem confiar d’inici.

En el primer tauler el Lance Henderson jugava molt precís una línia que coneixia molt bé i agafava avantatge decisiu. En tot moment ha tingut la partida encaminada i amb una excel·lent estratègia i uns càlculs molt acurats dignes dels millors jugadors assolia la victòria inapel·lable i el primer punt per l’equip (1-0).

En el tercer tauler el Josep Maria Ribera confirmava el seu joc sòlid i en una partida lineal anava agafant avantatge fins la victòria enfront el seu adversari col·locant el 2 a 0 per Andorra.

El Jordi Fluvià en el segon tauler ha fet una bona partida i semblava que estava tot controlat amb avantatge en el joc però una errada de càlcul ha permès al seu rival contrarestar i trobar una línia d’atac que ha resultat decisiva i ha guanyat al nostre jugador (2-1).

En el quart tauler el Serni Ribera, el més jove de l’equip, ha superat els nervis inicials i jugant molt bé ha aconseguit avantatge progressiu, tot i algunes imprecisions en algun moment que han permès al seu adversari mantenir esperances de poder empatar l’encontre. Al final el Serni ha atacat de forma excel·lent emportant-se el punt i donant la victòria a l’equip per un definitiu 3 a 1.

Excel·lent debut i amb una motivació màxima de tot l’equip demà ens enfrontem a la selecció d’Armènia, una gran potencia escaquística.

L’equip femení cau davant l’equip Txec 0,5 a 3,5

L’equip Andorrà ha debutat davant la potent esquadra Txeca a la primera jornada de les olimpíades d’escacs. Si bé el resultat era previsible, no la resistència que han presentat davant un equip que en la seva formació comptava amb 3 GM.

Desprès de tres hores de joc les partides estaven molt equilibrades i el resultat final era totalment incert. La primera en acabar ha sigut la de la nostre primer tauler Andrea Henderson que s’enfrontava amb la GM Movsesian Julia. Després d’una obertura Espanyola l’Andrea ha sortit amb avantatge, però un error de càlcul ha permès a les negres aconseguir un avantatge decisiu.

La següent partida en acabar a estat la de Maria Galera que ha jugat una defensa Eslava on ha obtingut una bona posició al mig joc, no obstant un debilitament del seu enroc ha permès un atac demolidor de la seva adversària Koubova Anna.

Al tercer tauler la Silvia Real ha jugat amb les peces blanques una obertura irregular on la posició després de passar el mig joc i era molt complicada. A partir d’aquest moment la jugadora txeca amb una sèrie de maniobres ha anat millorant la seva posició aconseguit doblegar la dura resistència de la nostre representant.

L’Ariadna de la Riva ha aconseguit el primer mig punt de l’equip davant la GM Worek Joanna. Amb les peces negres ha plantejat la defensa Siciliana amb les peces negres. La partida ha sigut molt complicada amb on l’avantatge ha passat de bàndol més d’una vegada. La nostra jugada però, no ha perdut en cap moment la concentració i ha lluitat d’igual igual davant, en teoria, una rival molt superior. Finalment s’han signat les taules després d’una repetició de jugades Excel·lent resultat de l’Ariadna que ha jugat una gran partida.

Avui ha sigut un dia històric pels escacs andorrans, la primera ronda en les olimpíades femenines d’escacs. A més, l’equip ha deixat molt bones sensacions davant un adversari de gran nivell.

Martí Martínez Balastegui

Martí Martínez Balastegui

Developing Instructor | Capità Selecció Masculina

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | National Instructor | Capità Selecció Femenina