Derrota dels equips Andorrans a la cinquena ronda. L’equip masculí ha perdut per 2,5 a 1,5 enfront Perú

L’equip ha lluitat de valent contra un equip molt fort i hem estat a punt de guanyar el matx. En el primer tauler Lance Henderson aconseguia avantatge però en el decurs de l’encontre s’ha igualat el joc i s’han signat les taules contra el GM Emilio Cordova. Lance Henderson porta 3,5 punts en 5 partides disputades a títol personal.

En el segon i tercer tauler també s’han donat taules després de partides molt igualades. El Jordi Fluvià porta 2 punts de 4 partides jugades i l’Óscar de la Riva 3 punts de 4 partides.

En el quart tauler s’ha decidit finalment l’encontre, l’adversari del Josep Maria Ribera, el GM Deivy Vera ha portat la iniciativa i ha anat augmentant la pressió fins guanyar el punt i donar la victòria al seu equip. El Josep Maria Ribera porta 1 punt en 4 partides. El Serni Ribera que avui era reserva porta de moment 2 punts de 3 partides.

L’equip porta 6 punts de les 5 rondes disputades fins ara amb 3 victòries i dues derrotes enfront Armènia i Perú (cada victòria són 2 punts, l’empat del matx 1 punt i la derrota 0 punts).

Demà en la sisena ronda d’onze per disputar l’equip andorrà jugarà enfront Tadjikistan. La classificació provisional l’encapçala l’equip de Índia 2 amb 10 punts empatats al segon lloc a punts trobem Armènia, tots dos invictes encara.

L’equip femení avui ha estat superat per Albània  3 a 1

Hem de tenir en compte que l’equip albanes te molta experiència i també ens superava clarament en el rànquing tauler per tauler. Solament l’Andrea tenia més ELO que la seva adversària.

Precisament en aquest tauler és on s’ha produït la victòria Andorrana. L’Andrea des de el començament ha llençat un atac sobre l’enroc plantejat constants amenaces que la jugadora Albanesa que no ha sabut resoldre. Una altre bona victòria de la nostre primer tauler.

A la segona taula l’Ariadna a jugat la defensa Siciliana i després de moltes maniobres ha anat quedant pitjor fins perdre material i poques jugades més tard la partida.

Al tercer tauler la Silvia ha sortit de l’obertura amb posició favorable, però en un canvi de peces ha calculat malament i s’ha quedat amb un cavall menys. A partir d’aquí solament era qüestió tècnica imposar-se. Al quart tauler la Jana ha jugat be la defensa francesa, fins que l’experiència de la jugadora Albanesa s’ha imposat.

Desprès de la cinquena ronda continuem amb 4 punts de 10 possibles.

Martí Martínez Balastegui

Martí Martínez Balastegui

Developing Instructor | Capità Selecció Masculina

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | National Instructor | Capità Selecció Femenina