El GEVA-CEA evita el descens directe

Aquest dissabte s’ha jugat la última ronda de la Lliga Catalana, en el grup I de divisió d’honor. La classificació estava molt oferta, cosa que feia que en tots els matxs hi hagués alguna cosa en joc. El GEVA-CEA partia d’una posició delicada, començava la jornada en la novena plaça, que implicava un descens directe. No obstant, hi havia diversos escenaris que el permetien escapar del descens directe, però tots implicaven l’obligatorietat de puntuar en la última ronda.

Pel que fa el matx, el GEVA-CEA visitava el Cor de Marina de Badalona, que es jugava evitar el play-off de descens. Tot i l’absència de l’Oscar en el primer tauler, fet molt inusual, l’equip andorrà presentava un equip amb poques baixes, demostrant la importància de la ronda.

El matx va començar de forma positiva amb la victòria d’en Serni Ribera en el sisè tauler. En Serni va saber castigar les entregues de peons del seu rival en una partida molt tàctica. Seguidament, en Felipe Porras guanyava en el segon tauler, en una partida on va aconseguir avantatge en l’obertura i la va anar materialitzant poc a poc de forma molt elegant.

Tot i el 0-2 a favor, la situació capgiraria de forma dramàtica amb les derrotes seguides de Jordi Fluvià (primer tauler), Daniel Gómez (tercer tauler), Rafel González (quart tauler) i Sergi Pham (cinquè tauler). El Cor de Marina es ficava amb un 4-2 a favor.

Després d’aquestes derrotes seguides, la victòria de Cristofer Luke en el desè tauler donava aire al GEVA-CEA per seguir lluitant. En Cristofer va plantejar una partida agressiva d’atac amb molts temes tàctics. Finalment, va aprofitar la seva avantatge dinàmica de les seves peces, castigant l’alfil passiu del seu rival; amb un recurs que fins i tot va ser elogiat en la retransmissió en directe.

En les tres partides restants, les posicions eren molt complicades i podia passar de tot. L’exemple més clar va ser la següent partida en acabar, en Josep Maria Ribera en el vuitè tauler. En Pepe va començar deixant-se un peó en l’obertura en un error greu, no obstant, va aconseguir certa iniciativa a canvi del peó amb un joc alegre. La partida va ser molt tàctica i complexa, fins i tot en un moment es podria haver donat taules per repetició. Finalment, en Pepe va guanyar la partida castigant l’excés d’ambició de la seva rival.

Amb el 4-4 al marcador, el següent resultat va ser la d’en Marc González en el setè tauler. La partida va ser molt igualada durant tota l’estona. Tot i la continua igualtat, la lluita va ser llarga, ja que ambdós jugadors eren conscients que potser haurien d’arriscar en un futur en funció dels resultats de les partides restants. Finalment, la posició no donava per més lluita i la partida va acabar en taules.

La última partida en acabar va ser la del novè tauler. L’Esteve va sorprendre al seu rival en l’obertura, però no va encertar el pla i va acabar en una posició inferior. Després d’una llarga defensa, on el seu rival donava mostres de frustració, es van acordar taules, resultat que afavoria els interessos dels dos equips.

Així doncs, el GEVA-CEA acaba la lliga regular en vuitena posició, avançant in-extremis al Terrassa, que baixa de categoria directament. Ara el GEVA-CEA es jugarà la permanència en un play-off contra el setè del grup II de divisió d’honor, el Salauris de Salou.

  COR DE MARINA   5 – 5   ANDORRA
1 Gallego, Andres F. 2499 GM 1 – 0 2520 MI Fluvià, Jordi
2 Pérez, Orelvis 2471 GM 0 – 1 2421 MF Porras, Felipe
3 Fluvià, Joan 2526 MI 1 – 0 2323 MF Gómez, Daniel
4 Escobar, Andres F. 2314 1 – 0 2319 MF González, Rafael
5 Campins, Miquel 2251 1 – 0 2291 MC Pham, Sergi
6 Fernández, Carles 2290 0 – 1 2286 Ribera, Serni
7 Castrillon, Melissa 2227 ½-½ 2246 MC González, Marc
8 Hapala, Elisabeth 2216 MFF 0 – 1 2233 Ribera, Josep Mª
9 Fernández, Pau 2228 ½-½ 2217 Mateu, Esteve
10 Barceló, David 2164 0 – 1 2173 MC Luke, Cristofer

 

Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Jugador GEVA-CEA

Sala de joc LLIGA CATALANA 2022
Equips Divisió d’Honor i Preferent Lleida

Centre Esportiu dels Serradells
Plaça Baró de Coubertin, Ctra. de la Comella.
Andorra la Vella (AD500). Planta 0, Sala 1.