Setè lloc de Marc Martínez a la categoria sub18. Debut de Marta Martínez a sub8.

Al llarg d’aquesta setmana, concretament del 9 al 14 d’abril s’ha celebrat una nova edició del Campionat de Catalunya per edats, categories sub8 a sub20, tornant a la seu més habitual, l’Hotel Palas Pineda.

Enguany la delegació andorrana, per diversos motius, ha estat molt minsa i només han pres part 2 representants del GEVA-CEA, Marc Martínez Gámiz a la categoria sub18 i la seva germana, Marta Martínez Gámiz, que ho ha debutat a la categoria dels més petits, sub8.

El torneig sub8 s’ha celebrat amb un ritme més ràpid i de fet es va fer del 9 al 11 d’abril, jugant-se vàries rondes per dia. La Marta debutava així en competició i per ser la primera vegada ha aconseguit uns meritoris 2,5 punts de 8 possibles, tots ells per taules (ha signat 5 taules i 3 derrotes), i ha finalitzat la seixantena de la classificació general. Segur que el torneig li haurà fet guanyar en confiança i aviat serà un nom del que en sentirem parlar en les competicions escolar del Principat.

El seu germà, Marc Martínez, vigent campió juvenil del país ha tingut una actuació força destacada en una categoria molt complicada com és sub18 on hi prenia part per primera vegada ja que en la seva darrera participació, el 2021, ho va fer a sub16. De fet en aquesta franja d’edat trobem jugadors molt experimentats i de nivell, com és el cas dels tres primers del rànquing, Jan Travesset i Edgar Roca del Sant Andreu i en Carles Martin del Club Escacs Barcelona, tots ells amb un ELO superior als 2200 i que de fet eren els favorits a priori per ocupar les places del podi.

En Marc ha jugat amb un nivell força alt per acabar el torneig amb 6 punts de 9 possibles, ocupant el 7è lloc de la classificació general amb els mateixos punts que el 5è classificat i jugant sempre per la part alta de la taula, fet que es veu reflectit amb els 50 punts d’ELO que puja, el que confirma la seva bona actuació.

De les 9 rondes ha aconseguit sis victòries i 3 derrotes, aquestes contra els jugadors 2, 3 i 7 del rànquing inicial i que el superaven per ELO. Malgrat tot cal dir que va desaprofitar posicions avantatjoses enfront el mestre FIDE Carles Martín i el mestre Català Sergi Prats, en dues partides on va pressionar de valent als seus rivals que no ho van tenir gens fàcil per doblegar la posició del jugador andorrà.

La valoració del torneig és molt positiva i confirma la bona trajectòria del Marc aquesta temporada on, apart del Campionat Juvenil d’Andorra, està millorant ostensiblement el seu rànquing el que es veu en la millora del seu joc

Galeria de fotografies a Flickr
Galeria de fotografies Federació Catalana d’Escacs
Enllaç a chess-results

2022 Catalunya Edats

2022_Catalunya Edats (4)

2022_Catalunya Edats (1)

2022 Catalunya Edats

2022_Catalunya Edats (3)

2022_Catalunya Edats (2)

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA