Victòria en el primer matx del play-off per evitar el descens

Aquest dissabte el GEVA-CEA va donar un pas important de cara a evitar el descens de la Divisió d’Honor Catalana en aquesta temporada de retorn de la Lliga Catalana. En el primer encontre del play-off enfront el Salauris l’equip andorrà es va endur la victòria per 6½ a 3½ en un lluitat encontre celebrat al Complex Esportiu dels Serradells. Amb aquesta victòria l’equip encara el matx de tornada a Salou, el proper dissabte 2 d’abril, amb més tranquil·litat malgrat que evidentment no s’ha de viatjar confiats ja que el fort equip rival pot, encara, capgirar l’eliminatòria.

El matx va començar amb molta igualtat i passada una hora de joc dues partides havien finalitzat en taules, el primer tauler entre els grans mestres De la Riva i Kogan i el quart tauler entre el mestre català Joel Visa i el mestre internacional Guillermo Baches. Ambdues partides van sortir molt igualades després de l’obertura i cap jugador va voler prendre riscos.

La següent partida en acabar fou la del cinquè tauler on també es signava l’empat entre els mestres FIDE Daniel Gómez i Jorge Alberto Ramírez.

La primera victòria local fou en el darrer tauler on en Cristofer Luke neutralitzava els sacrificis del seu rival i avançava temporalment en el marcador el GEVA-CEA malgrat que això va durar poc ja que en el segon tauler el mestre internacional Jordi Fluvià havia d’inclinar el rei enfront el gran mestre Michael Oratovsky que el superava en una bona partida de tall posicional.

Amb empat a 2½ les restants partides eren complicades i es preveia un resultat força ajustat ja que malgrat tenir avantatge en alguna d’altres no presentaven bones perspectives. Aquesta vegada però la sort va estar del nostre costat i així s’aconseguien tres punts importants gràcies a les victòries d’en Marc González, Sergi Pham i Serni Ribera. Les taules d’Esteve Mateu i Felipe Porras permetien una còmoda victòria i 6½ per encarar amb un cert marge l’encontre del cap de setmana vinent.

En l’altre encontre per la permanència el Cerdanyola del Vallès es va imposar 6-4 enfront el Gerunda i, com nosaltres, té avantatge en el matx de tornada.

Pel que fa a la lluita pel títol el Barberà va superar per 6-4 al Foment Martinenc mentre que el Colon Sabadell ho va fer per la mínima, 5½-4½ al Barcelona. La final de la Lliga Catalana, per tant, serà entre el Barberà i el Sabadell.

 

  ANDORRA   6½ – 3½   SALAURIS
1 De la Riva, Oscar 2556 GM ½-½ 2552 GM Kogan, Arthur
2 Fluvià, Jordi 2520 MI 0 – 1 2529 GM Oratovsky, Michael
3 Porras, Felipe 2421 MF ½-½ 2340 GM Pogorelov, Ruslan
4 Visa, Joel 2330 MC ½-½ 2418 MI Baches, Guillermo
5 Gómez, Daniel 2323 MF ½-½ 2368 MF Ramírez, Jorge A.
6 Pham, Sergi 2291 MC 1 – 0 2323 MC Montell, Joan C.
7 Ribera, Serni 2286 1 – 0 2373 MC Domene, Alexander
8 González, Marc 2246 MC 1 – 0 2166 Draghici, Gavril
9 Mateu, Esteve 2217 ½-½ 2148 Escobar, Eduardo
10 Luke, Cristofer 2173 MC 1 – 0 2186 Saldaña, Enric
Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20220326 Andorra vs Salauris

Andorra vs Salauris

20220326 Andorra vs Salauris

Andorra vs Salauris

20220326 Andorra vs Salauris

Andorra vs Salauris

20220326 Andorra vs Salauris

Andorra vs Salauris

Sala de joc LLIGA CATALANA 2022
Equips Divisió d’Honor i Preferent Lleida

Centre Esportiu dels Serradells
Plaça Baró de Coubertin, Ctra. de la Comella.
Andorra la Vella (AD500). Planta 0, Sala 1.