Debut amb derrota enfront Illes Fèroe

L’equip andorrà als Petits Estats d’Europa, que ha començat tot just avui a Malta, ha perdut aquest vespre la primera ronda del campionat contra les Illes Fèroe per la mínima: 1,5 a 2,5 punts. El sorteig del quadre d’equips ha donat tot just l’encreuament amb el número u del rànquing i malauradament no s’ha pogut treure un resultat favorable.

El Gran Mestre Òscar de la Riva (2466 ELO FIDE) ha fet taules amb el Gran Mestre Helgi Dam Ziska (2541 ELO FIDE) al primer tauler, així com el Mestre FIDE Raül Garcia (2094) contra el Mestre Internacional John Rødgaard (2317) en el tercer i el jove Serni Ribera (2070) amb Luitjen Akselsson Apol (2111) en el quart, mentre que Felipe Porras (2326) ha perdut contra Høgni Egilstoft Nielsen (2386) en el segon.

Malgrat el resultat el cert és que el matx es presentava bé a mitja tarda ja que després de les taules del Raül i de l’Oscar les altres dues partides en joc, malgrat les complicacions, presentaven bones posicions pels nostres jugadors. Malauradament en Felipe ha entrat en una variant aparentment bona però ha passat per alt la continuació del rival havent d’abandonar poc després. Amb aquesta derrota el Serni havia de guanyar per igualar el matx, i malgrat que ho ha intentat, el cert és que no ha pogut passar de les taules.

Els jugadors andorrans s’enfrontaran demà contra Liechtenstein a les 9 del matí i contra el país amfitrió, Malta, a les 15.30 hores en una jornada doble. Enguany no hi ha retransmissió en directe, per tant els resultats es poden seguir un cop acabada ala ronda a la web oficial i també per chess-results en els enllaços que hem deixat a la part inferior.

2021 Small Nations

2021 Small Nations

2021 Malta Small Nations

2021 Small Nations