Victòria per Illes Fèroe i segona plaça per Andorra. Completa el podi Mònaco

La victòria de la darrera ronda d’Andorra enfront Xipre ha permès la selecció nacional avançar l’equip rival en la classificació final per acabar en el segon lloc darrera de les Illes Fèroe que es corona com campiona d’aquesta edició.

El matx d’avui era crucial pels interessos dels jugadors andorrans ja que en funció del resultat es podia acabar del segon al quart lloc de la classificació. L’equip ha sortit molt mentalitzat i ha jugat per la victòria arriscant a tots els taulers. El primer punt l’ha donat el més jove, en Serni Ribera que en el quart tauler es desfeia, en una complicada partida, de l’experimentat mestre FIDE xipriota Paris Klerides.

La segona partida en finalitzar ha estat en el primer tauler on, amb material d’avantatge, l’Oscar de la Riva veia com se li escapava la victòria amb les peces negres enfront el Candidat Mestre Konstantinos Michaelides. En els destrets de temps el gran mestre andorrà no ha trobat la manera més precisa d’aprofitar el seu atac i les blanques han trobat un escac perpetu com a recurs defensiu, signant-se per tant les taules.

El resultat, però, era bo ja que les dues partides restants eren favorables ja que ambdues havien arribat a finals amb peons d’avantatge pels jugadors del Principat. Tot i així la victòria que assegurava el matx ha trigat en arribar i no ha estat fins passades les 5 hores de joc que el rival de Raul Garcia, Alexandros Isaakidis, no ha abandonat, moment en el que el matx ja es donava per guanyat. Felipe Porras, tot i així també ho ha intentat fins el darrer moment, però el seu fival, el Candidat Mestre Ioannis Damianou ha trobat una defensa precisa per signar l’empat.

Amb la victòria per 3-1 Andorra superava així a Xipre en la classificació obtenint la segona plaça del campionat per darrera de les Illes Fèroe que ha guanyat amb facilitat Guernsey per un contundent 4-0.

La tercera plaça ha estat finalment per Mònaco gràcies també a la contundent victòria per 4-0 enfront Liechtenstein resultat que els ha servit per superar en el desempat a Xipre que ha estat relegada a la quarta plaça de la classificació.

El resultat final de la nostra selecció ha estat molt bo, malgrat no poder repetir el triomf en aquesta competició que es va assolir el 2019 a San Marino. Al final una sola derrota i prou ajustada enfront el campió, dos empats, davant Malta i Luxemburg i 5 victòries entre ells el segon i tercer classificat.

Destacar també el resultat individual del sub14 Serni Ribera que, amb 7½ punts de 9 partides s’ha guanyat un lloc en l’equip nacional en el que de ben segur formarà part en futures edicions. Amb una pujada de 75 punts d’ELO sense cap mena de dubte ha estat la sensació del torneig!

Pel que fa als altres jugadors de l’equip els percentatges generals han estat bons, així Oscar de la Riva ha fet 5 punts de 8 partides, Felipe Porras 4½ punts  de 7 partides, Raül Garcia 5 punts de 7 partides i Josep Ribera, jugador suplent de darrera hora per cobrir la baixa d’en Daniel Gómez, ha acabat amb 3 punts de 5 partides.

Ens acomiadem de Malta agraint l’hospitalitat de la seva federació en una època en que organitzar qualsevol esdeveniment és molt més complicat i esperem trobar-nos plegats en una nova edició a Jersey 2023!

 

2021 Small Nations

2021 Small Nations

2021 Small Nations

2021 Small Nations