Josep Mª Ribera amb 5 punts a mig dels líders

La sisena ronda del torneig ha estat molt positiva pel Josep Maria Ribera ja que amb les peces blanques s’ha desfet en només dues hores de joc del seu rival, el representant balear Jordi Amengual.

A arribat al mig joc en una posició oberta i millor desenvolupament i per tant les negres havien de jugar amb molta cura per lluitar per la igualtat. No ha estat així i una seqüència imprecisa de jugades ha permès al jugador andorrà guanyar material molt aviat i, malgrat que les negres han arribat a capturar algun peó per compensar-ho, ha pogut coordinar les peces en un atac directe sobre el rei rival, moment en que el jugador de negres ha decidit abandonar.

Amb aquest resultat en Josep Mª suma 5 punts de les sis partides i amés després d’una jornada tranquil·la on ha pogut estalviar forces de cara a la dura recta final, ja que demà hi haurà dues partides i dissabte al matí es jugarà la darrera.

Pel que fa a l’Àlex Alcón no ha pogut mantenir la recuperació iniciada ahir i ha perdut amb les peces blanques davant la jugadora castellanomanxega Andrea López.

L’Àlex no està jugant al seu nivell real i està prenent decisions dubtoses en certs moments de les partides que està pagant molt car. Avui, en un moment donat no ha valorat bé les seves possibilitats, quedant-se amb inferioritat per acabar perdent sense que la rival li hagi donat opcions.

Les taules a la taula 1 entre Maria Eizaguirre (ARA) i Guerau Masagué (CAT) han estret molt la classificació, però mantenen el lideratge en solitari amb 5½ gràcies a les nombroses taules que s’han produït en la resta de taulers.

Amb 5 punts, la puntuació dels jugador andorrà, trobem un grup de només 7 jugadors i per tant en Josep Mª jugarà demà a la taula 3 davant el representant de Madrid Gabriel Quispe, que dit sigui de pas és el número 2 del rànquing del torneig.

Esperem que la tarda d’avui sigui profitosa per recuperar forces i els nostres jugadors pugui afrontar amb garanties la recta final d’aquest dur torneig.

A continuació els enllaços oficials per seguir el torneig.

Federación Española de Ajedrez
Resultats i classificacions a info64
Retransmissió en directe chess24
Galeria de fotografies FEDA a Facebook
Galeria de fotografies a Flickr

Josep Maria Ribera Veganzones

Josep Mª Ribera Veganzones

2021 Ct. Espanya sub18

Josep Mª Ribera i Àlex Alcón

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA