Dues taules en la darrera jornada doble

La ronda matinal ha enfrontat el Serni amb el representant de les Illes Balears Joan Salord. Amb les peces blanques ha triat un esquema irregular per combatre la defensa Siciliana escollida pel seu rival i ràpidament ha quedat amb una bona posició. Les negres han trencat massa aviat el centre, sense acabar el desenvolupament, i el jugador andorrà ho podia haver aprofitat de manera contundent per deixar ben encarrilada la partida.

Malauradament no ha trobat l’ordre de jugades precís i les negres han aconseguit anivellar la posició i fins i tot crear algunes amenaces que calia controlar. Amb tot el Serni ha jugat de manera centrada i poc a poc ha pogut consolidar de nou la posició per anar recuperant avantatge.

En els destrets de temps i quan semblava que la posició del jugador balear era complicada, el Serni ha passat per alt un bon sacrifici de torre que implicava un segon sacrifici que permetia a les negres fer taules per escac perpetu. Una llàstima perquè si hagués habitat aquesta maniobra es podria haver endut el punt sencer.  

Amb poc marge de recuperació calia anar amb ànims a la ronda de la tarda, la vuitena, en aquest cas per, amb les peces negres, enfrontar-se al jugador aragonès Marcos A. Moreno.

En aquest cas les blanques han triat una variant també irregular, però perillosa, per enfrontar-se a la “Leningrado” plantejada pel jugador andorrà. Fruit de l’obertura el migjoc ha estat força complicat, i calia anar amb molta cura ja que molts temes tàctics sobrevolaven la posició per ambdós jugadors. I en aquest aspecte és on el Serni ha fallat, ja que ha passat per alt la combinació de les blanques entrant en una línia forçada acabant amb un clar desavantatge material.

Tot i així ha intentat posar el màxim de complicacions i finalment ha aconseguit marejar al seu rival que amb un seguit d’imprecisions ha acabat arribant a un final de cavalls amb peó d’avantatge que ha resultat insuficient per la victòria signant-se també les taules.

Demà la darrera ronda del torneig. Amb 4’5 punts esperem que pugui guanyar per recuperar llocs en la classificació.

Pel que fa a la lluita pel podi caldrà esperar als resultats de demà al matí (les partides comencen a les 10:00). De moment el líder és Diego Vergara (7’5) que jugarà amb les peces negres contra Javier Habans (7) a la taula u. A la taula dos Diego Macías (7) se les veurà amb Omar Oudeh (6’5).

De pas, aprofito també per agrair a la Federació Espanyola d’Escacs que ens ha cedit la fotografia de la sala de joc on apareix el Serni i que encapçala aquesta publicació. L’accés està restringit a jugadors, àrbitres i organització, però hi ha una bona galeria fotogràfica que es pot trobar en el facebook de la Federació Espanyola d’Escacs (FEDA) i que us recomanem visitar!

A continuació els enllaços oficials per seguir el torneig.

Federación Española de Ajedrez
Resultats i classificacions a info64
Retransmissió en directe chess24
Galeria de fotografies a Facebook
Galeria de fotografies a Flickr

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA