Taules de Serni Ribera enfront la representant de Canàries

En aquesta sisena ronda celebrada aquest matí el Serni ha defensat les peces negres enfront la jugadora de Canàries Mirella Almeida.

Després de l’obertura el jugador andorrà ha arribat a un migjoc complex, fruit de la variant Holandesa Leningrado que ha triat per combatre el peó dama del seu rival. De fet ha jugat força bé aquesta fase, mantenint sempre una posició sòlida, amb opcions, i finalment ha destriat els canvis de peces menors per arribar a una estructura on mantenia possibilitats d’atac en el flanc de rei.

En els destrets de temps la seva rival ha obert el flanc de dama sacrificant un peó a la recerca de contrajoc, però després del canvi de dames s’ha arribat a un final de dos torres per jugador amb un peó extra per les negres. No era fàcil imposar l’avantatge, calia progressar lentament, però malauradament la visió d’una xarxa de mat sobre el rei contrari ha fet que les negres triessin un pla totalment erroni que li ha fet perdre l’avantatge havent de conformar-se en taules per repetició en la posició final en un moment en que segurament les negres ja estaven inferiors. El Serni es queda per tant amb 3’5 punts a manca de tres rondes.

Pel que fa al capdavant de la classificació tres jugadors han pogut guanyar i per tant el torneig es queda amb tres líders amb la mateixa puntuació, Javier Habans, Diego Macías i Diego Vergara.

Aquesta tarda descans, i demà novament jornada doble a les 10:00 i les 17:00 hores en un dia que pot resultar decisiu per les aspiracions del podi del torneig.

A continuació els enllaços oficials per seguir el torneig.

Federación Española de Ajedrez
Resultats i classificacions a info64
Retransmissió en directe chess24
Galeria de fotografies a Flickr

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA