Segona victòria del Serni que recupera posicions

Després de la derrota a la segona ronda disputada ahir a la tarda era important guanyar avui per recuperar sensacions i, a l’hora, posicions en la classificació.

El rival d’aquesta tercera jornada ha estat el jugador de Castella i Lleó Dario Hervada que de fet tenia mig punt més a l’inici de la ronda fruit d’una victòria i unes taules en les jornades anteriors.

Amb les peces blanques el jugador andorrà ha enfocat amb moltes ganes la partida. La posició resultant després de l’obertura li ha estat clarament favorable ja que el seu rival s’ha quedat amb una debilitat molt marcada i les peces més passives. Calia, per tant, anar incrementant la pressió poc a poc per generar problemes en la defensa de les negres i ha sabut fer-ho amb paciència. Quan la posició ha estat suficientment madura mitjançant un sacrifici d’eliminació de la defensa ha aconseguit guanyar un peó mantenint l’activitat de les seves peces i ha estat suficient per guanyar unes jugades més tard la partida.

Aquesta tarda toca descans, així que aprofitarem per escapar-nos i fer una mica de turisme. En un torneig tan intens és important desconnectar el cervell de la competició quan es pot ja que dimecres torna a haver-hi doble jornada i per tant no hi ha temps per fer pràcticament res.

A continuació els enllaços oficials per seguir el torneig.

Federación Española de Ajedrez
Resultats i classificacions a info64
Retransmissió en directe chess24
Galeria de fotografies a Flickr

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA