Arrenca el torneig amb la participació d’11 jugadors del Principat

Del 5 al 14 de juliol es celebra a Benasque la XL edició del seu obert internacional. El cert és que quaranta edicions d’un mateix esdeveniment són unes quantes i de fet aquest aniversari estava previst pel 2020, amb un munt d’activitats paral·leles.

Malauradament la situació provocada per la COVID-19 va obligar a ajornar aquesta edició i, finalment, aquest estiu el torneig s’ha pogut reprendre, això sí, amb les obligades mesures preventives que han d’acomplir tots els jugadors participants.

Així enguany el nombre de jugadors s’ha reduït per l’aforament, prenent part prop de 300 jugadors, 296 per ser exactes, en un esdeveniment que ha fregat els 600 participants en diverses ocasions. Les restriccions d’aforament han permès ampliar la distància de seguretat entre els taulers a l’hora que tots els jugadors han de dur obligatòriament la mascareta durant tota la partida.

Malgrat la situació podem trobar una nombrosa representació andorrana hi està prenent part. De fet Andorra, amb 11 jugadors, és el segon país amb més representació després d’Espanya, òbviament, amb 246 representants. França, amb 10 jugadors es la tercera bandera més representada. Aquestes estadístiques són molt estranyes per un torneig com Benasque que habitualment disposa d’una àmplia diversitat de nacionalitats. La situació, però, és la que és, i queda clar amb aquestes dades que encara falta molt perquè recuperem la normalitat pel que fa als viatges internacionals.

Els jugadors de la nostra federació, ordenats pel seu lloc en el rànquing de sortida per ELO internacional, serien els següents:

23          IM          Fluvia Poyatos, Jordi                      2461
63          FM         Gomez Anadon, Daniel                 2218
105                       Ribera Veganzones, Josep M.     2087
117        CM         Luke Brezmes, Cristofer              2043
120                       Ribera Veganzones, Serni            2021
128                       Alcon Llosada, Alex                       1998
215                       Martinez Gamiz, Marc                  1711
227                       Alcon Llosada, Jaume                   1646
256                       De La Riva Real, Ariadna              1464
281                       Alcon Beltran, Alfred                     1185
287                       De La Riva Real, Jana                     1104

L’expedició és una barreja de jugadors joves i jugadors experimentats, amb diversos objectius. En qualsevol cas per molts d’ells serà el primer torneig a ritme clàssic d’ençà el confinament de març 2020, així que el més important és recuperar novament el ritme de joc de cara a futures competicions.

Pel que fa als resultats dels nostres jugadors d’aquesta primera ronda aquests han estat força desiguals. De fet, en un sistema suís els jugadors caps de sèrie (part bona!) tenen rivals més assequibles, i així ha estat pels representants del Principat que s’han trobat en aquest costat.

Victòries, per tant, de Jordi Fluvià, Dani Gómez, Cristofer Luke i els germans Josep Mª i Serni Ribera, tots ells caps de sèrie. Precisament en “Pepe” ha vençut la també andorrana Ariadna de la Riva, mentre que el Serni ho ha fet davant en Martí de la Riva, cosí de l’anterior! Ben segur que cap d’ells estava gaire content d’haver de recórrer els més de 200 kilòmetres per haver d’enfrontar-se!

Derrota també d’en Marc Martínez enfront l’espanyol Sergio Lara, amb un rànquing superior als 2200. Per la seva banda la família Alcón no ha jugat avui i tampoc ho farà demà. Degut a temes personals s’incorporaran al torneig just a la tercera ronda. Demà més a les 16:00 hores!

A continuació els enllaços oficials per seguir el torneig.

Web Oficial Open Benasque
Resultats i classificacions a chess-results
Resultats i classificacions a info64
Retransmissió en directe chess24
Galeria de fotografies a Flickr

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA